Erzurum Haber Girişi : 18 Ekim 2019 03:35

Dadaşların Başkent günleri 'Protokol Krizi' ile başladı!

Dadaşların Başkent günleri 'Protokol Krizi' ile başladı!
Ankara'da Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV) tarafından düzenlenen 'tanıtım günlerinde' protokol krizi yaşandı.

Erzurum Post- Ankara'da Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV) tarafından düzenlenen ‘tanıtım günlerinde’ protokol krizi yaşandı. Organizasyona katıanların  ayakta kaldığı etkinlikte, Milletvekilileri oturacak yer bulamadı. Örneğin, Erzurum Milletvekili Naci Cinisli'ye büyük saygısızlık yapıldı. Cinisli'ye protokolün en sonunda yer verildi.

 

 

Ankara'daki ANFA fuar alanında bugün başlayan tanıtım günlerinin ilk günü protokol krizine sahne oldu. AK Parti Erzurum Milletvekilleri Recep Akdağ, Selami Altınok, Zehra Taşkesenlioğlu, Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, İstanbul Milletvekili Belma Satır, Vali Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Ömer Çomaklı ve çok sayıda davetlinin katıldığı etkinliğe gelen İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli'ye protokolün en sonunda yer verildi.

 

 

ÜZERİME TROL SALIYORLAR

 

İlçe teşkilat başkanlarına bile protokolde yer ayıran organizasyon komitesinin yaptığı saygısızlık karşısında sessiz kalan İYİ Parti Milletvekili Cinisli, daha sonra yanına gelerek kendisini protokol arasına almak isteyen ESAV Başkanı Veysel Karani Aksungur'a, “Bakın benim ismim nereye yazılmış. Ben Erzurum'un vekiliyim. Ayıp ettiniz” dedi. Aksungur özürler eşliğinde, “Benimle ilgili değil, haberim yok” derken, Cinisli o anları görüntüleyen Onur Sağsöz'e, “Başkası olsa böyle bir saygısızlığı protesto eder, burayı terk ederdi. Fakat burası AK Parti toplantısı değil. Ben Erzurum’un vekiliyim ve Cinisli'yim. Üzerime trol salarak akıllarınca yıpratmaya çalışıyorlar. Ucuz işlerle uğraşıyorlar” dedi.

 

 

REKTÖR AYAKTA KALDI

 

Yaşanan bu krizin hemen ardından yine protokol sırasında Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Bülent Çakmak'ın ayakta kaldığı görüldü. Bunun üzerine ESAV Başkanı Veysel Karani Aksungur, Milletvekili Cinisli'nin yanından kalkarak yerini Rektör Çakmak'a verdi.

 

 

Fotoğraflar: Onur SAĞSÖZ/Erzurum Ajans