Siyaset Haber Girişi : 05 Ağustos 2019 14:34

İYİ Parti'nin GİK seçimlerinde Milletvekili Cinisli sürprizi

İYİ Parti'nin GİK seçimlerinde Milletvekili Cinisli sürprizi
İYİ Parti 4. Olağanüstü Kurultayı'nda yapılan seçimde GİK üyeleri belli oldu. İYİ Parti Olağanüstü Kurultayı’nda, Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, “ikinci en çok oy”u alarak, 50 kişilik Genel İdare Kurulu’na (GİK) girdi.

Erzurum Post-İYİ Parti'de merakla beklenen Genel İdare Kurulu belli oldu. 4. Olağanüstü kurultayında çarşaf liste ile GİK üyelerini belirleme kararı alan İYİ Parti'de Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, aldığı oy ile partinin ağır toplarını geride bıraktı. GİK için aday olan bir diğer Erzurumlu Canan Uçar ise, 99 oy alarak 50 asil, 25 yedek listeye giremedi.


 

NACİ CİNİSLİ EN ÇOK OYU ALAN İKİNCİ İSİSM OLDU

 

Toplamda bin 60 delegesi bulunan İYİ Parti’de 793 delege oy kullandı. Kullanılan oyların 759’u geçerli sayıldı. GİK seçiminde en fazla oyu, İYİ Parti kurucuları arasında bulunan ve Eğitim, Kültür ve Sanat Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Berna Sukas aldı. Hukukçu olan Sukas 793 delegenin 536’sının desteğiyle kurultayda en çok oyu alan isim oldu. Sukası’ı 510 oyla İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, 505 oyla İyi Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray izledi.

 

İYİ Parti kongresinden hemen önce Meclis Grup Başkanvekilliği görevinden ayrılarak Genel Başkan Yardımcılığı’na getirilen İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu ise 463 oyla GİK’e 5. Sıradan girdi. Tüzük değişikliği ile üye sayısı 80'den 50'ye düşürülen GİK üyeliği seçimi ilk kez çarşaf liste ile gerçekleştirildi. Genel Başkan Meral Akşener'in anahtar liste çıkarmadığı kurultayda, GİK'e en yüksek oyla Genel Başkan Yardımcısı Berna Sukas seçildi.

 

 

SEÇİMLER ÇARŞAF LİSTE USULÜ İLE YAPILDI

 

 

Akşener'in hâlâ Başkanlık Divanı'nda yer alan Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ile Genel Sekreter Cihan Paçacı'nın da aralarında bulunduğu isimlerin büyük bölümü GİK'e girmeyi başardı. Akşener'in talebi doğrultusunda çarşaf liste ile yapılan seçimlerde, sayımlar geç saatlere kadar sürdü. Daha önce GİK'te yer alan eski genel başkan yardımcıları Ümit Özdağ ve Durmuş Yılmaz'ın yeniden aday olmadığı, Müsavat Dervişoğlu'nun da TBMM Grup Başkanvekili seçilmesi nedeniyle adaylığını koymadığı GİK seçimlerinde, hâlâ Akşener'in başkanlık divanında yer alan isimlerin tamamına yakını yeniden GİK'e girmeyi başardı.

 

 

Yerel seçimlerde, İyi Parti'nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterme kararı aldığı, ancak listelerin teslim saatine kadar dosyası seçim kuruluna ulaştırılamadığı için aday olamayan eski Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da GİK'e girdi. Akşener'in Kocamaz'ı yeni Başkanlık Divanı'na alabileceği ya da danışman olarak görevlendirebileceği belirtiliyor. Parti delegelerinin verdikleri oylarla belirlenen ilk 50 kişilik asil, 25 kişilik yedek GİK listesi şu şekilde:

 


 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.