Erzurum Haber Girişi : 01 Temmuz 2019 18:21

Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'ne uçak darbesi!

 Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'ne uçak darbesi!
Süper Lig ekiplerinden Denizlispor, futbolcularına uçak bileti bulamadığı için Erzurum kampını iptal ett!

Erzurum Post-Havayolu ulaşımında kronik bir sorun haline gelen bilet fiyatları ve sefer sayılarının yetersizliği nedeniyle Erzurum kamuoyunda adeta inifale neden olurken, siyasiler sessizliğini koruyor.

 

Şehrin bir çok sorununda sessizliğe bürünen ESOB, ETSO ve ETB'nin bile sesini çıkardığı bu konuda şu ana kadar hiç bir siyasi konuşmadı. Siyasilerin bu ilgisizliği ve umursamaz tavrı bir yana, akşam saatlerinde gündeme bomba gibi düşen bir gelişme yaşandı. 

 

Yeni sezon hazırlıkları için Erzurum'da kamp yapmaya hazırlanan Süper Lig ekiplerinden Denizlispor, yeni transferlerine uçak bileti bulamadığı için Erzurum kampını iptal ettiğini açıkladı. Uçak sorunu nedeniyle yaşanan bu gelişmeyle birlikte Erzurum'un Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'ne ağır bir darbe vurulmuş oldu. 

 

ŞAKA GİBİ! TRABZONLU VEKİL MECLİS’E TAŞIDI

 

Yer ve zaman farketmeksizin VIP uçuşlar gerçekleştirebilen Erzurum Milletvekilleri, şehrin bu önemli sorunu karşısında  sessiz kalırken, bilet fiyatları ve sefer sayıları konusunda ‘üst seviyede’ olan Trabzon’da İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs, Erzurum’a oranla daha ucuz olan bilet fiyatlarının pahalılığından şikayet ederek konuyu TBMM gündemine taşıdı.

 

Milletvekili Örs Meclis kürsüsünden aynen şu konuşmayı yaptı. “Trabzonlu hemşehrilerim, Trabzon'a gidiş ve Trabzon'dan dönüş uçak biletlerinin pahalı olmasından şikâyetçidir. Trabzonla yaklaşık aynı mesafedeki diğer şehirlere kıyasla Trabzon uçuşları neden pahalıdır? Özellikle yaz mevsimiyle birlikte seyahatlerin daha da artacağı düşünülürse piyasanın insafına terk edilen uçak bileti fiyatlarının Trabzon ve diğer şehirlere yapılan uçak seferleri sayısıyla da ilişkili olduğu dikkate alınarak devlete ait hava yolu firmalarının sefer sayılarının artırılmasına yönelik bir çalışma bu mağduriyetin giderilmesi noktasında son derece önemlidir"

 

 

İSTANBUL’A UÇAK YOK

 

Öte yandan şu anda Erzurum - Ankara uçuşları sabah ve akşam olmak üzere iki seferle gerçekleştirilirken, Erzurum - İstanbul hattında ise haftanın belirli günlerinde en çok üç uçuş yapılabiliyor. Astronomik bilet fiyatları bir yana sefer sayılarındaki yetersizlik nedeniyle vatandaşların mağduriyeti hat safhaya ulaştı.

 

 

“BIRAK İŞİ, CENAZESİ OLAN GİDEMİYOR…”

 

Sefer sayılarının yetersizliği nedeniyle 8 Temmuz’a kadar mevcut uçaklarda yer bulmanın mümkün olmadığı Erzurum’da vatandaşlarla en çok muhatap olan acentalar, ne yapacaklarını şaşırdı. Pegasus ile birlikte Erzurum’dan sadece 5 sefer yapıldığını anlatan bilet acentası Ümit Güney, “İşi olanı geçtik, cenazesi olan İstanbul’a gidemiyor. Her gün işi acil olan vatandaşların mağduriyetini giderebilmek için çaba sarfediyoruz. Daha geçen gün çocuğu Lösemi olan bir babayı İstanbul’a gönderebilmek için saatlerce uğraştık. Birilerinin sesimizi duymasını istiyoruz” diye konuştu.

 

BAKIN FUTBOL TURİZMİNİ NASIL VURDU!

 

Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen olmak üzere siyasilerin ağızlarından düşürmediği Yüksek İrtifa Kamp Merkezi de bu durumdan olumsuz bir şekilde etkilendi. Yüksek İrtifa Kampı için Palandöken’i tercih eden Süper Ligin yeni takımı Denizlispor, yeni transferlerine bilet bulamadığı için Erzurum kampını iptal etti. Yaşanan bu şok gelişme karşısında hala sessizliğini koruyan kent siyasilerinin ne zaman bu soruna el atacağı merak konusu oldu.

 

Haber: Onur SAĞSÖZ/ Erzurum Ajans

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.