IV. Anadolu Medyası Çalıştayı yoğun katılımla gerçekleşti

IV. Medya Çalıştayına, Türkiye'nin yedi bölgesindeki 81 ili temsilen, her biri alanında yetkin gazete, radyo, televizyon ve internet haber portalı sahibi 150 gazeteci katıldı.

Erzurum Post-Tüm İletişim ve Medya Federasyonu (TİMEF), İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) Dijital Medya Federasyonu (DİMEF), Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu (TDGF), Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanları ve bağlı dernek başkanlarının sunum yaptıkları Çalıştayda, Türkiye'nin yedi bölgesindeki 81 ili temsilen, her biri alanında yetkin gazete, radyo, televizyon ve internet haber portalı sahibi 150 gazeteci çevrimiçi hazır bulundu.

 

 

Kolaylaştırıcılığını Sivil Düşün'den Merve Kartal'ın yaptığı çalıştaya, AB Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan, RTÜK Başkan Vekili Esat Çıplak, İletişim Başkanlığı Basın ve Yayın Dairesi Başkanı Büşra Karaduman Aktuna, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülrezzak Altun, AA eski Genel Müdürü - TOBB Üniversitesi Rektör Danışmanı S. Hilmi Bengi, Başbakanlık eski Basın Müşaviri - Gazeteci Yaşar Ateşsoy, AB Sivil Düşün Programı, Program Destek Uzmanı Orhun Bayraktar, PeerBie Dijital Teknoloji Kurucusu Semih Seçer  konuşmacı olarak katıldılar.

        

 

AB Sivil Düşün Programı destekleri ile gerçekleştirilen çalıştaya katılan gazeteciler; Şakir GÜREL, Mehmet YAZICI, Macit GÜRBÜZ, Doğan GÖNÜLLÜ, Erkan AYÇAM, Kemal UYSAL ve Merve KARTAL'dan oluşan 7 kişilik bir Sonuç Bildirisi Hazırlama Komisyonu oluşturdu.

 

 

Çalıştay sunumlarını ve tartışmaları değerlendiren komisyon, 8 maddelik bir sonuç bildirisi kaleme aldı.

 

 

IV. ANADOLU MEDYASI ÇALIŞTAYI SONUÇ BİLDİRİSİ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Son on yılda 100'ün üzerine çıkan İletişim Fakültelerinde eğitim gören öğrencilerin, Medya STK'larında staj yapmalarının önü açılmalı, bunun için ilgili STK'larla İletişim Fakülteleri arasında işbirliği protokolü imzalanmalıdır.

 

 


20.12.2020 15:04:00