İlçeler Haber Girişi : 25 Ekim 2022 17:00

29 yıldır dinmeyen acı... 33 Yavi şehidi anıldı!

29 yıldır dinmeyen acı... 33 Yavi şehidi anıldı!
Erzurum'a bağlı Çat ilçesi Yavi Beldesi'nde PKK terör örgütünün 29 yıl önce kahvehanede televizyon izlerken katlettiği 5'i çocuk 33 kişi bugün düzenlenen törenle anıldı.

Erzurum Post-Erzurum'un Çat ilçesi Yavi Beldesi'nde bölücü terörö ötgütü PKK tarafından 29 yıl önce katledilen 5'i çocuk 33 kişi için anma töreni düzenledi.

 

 

5'İ ÇOCUK 33 SİVİL VATANDAŞ ŞEHİT OLMUŞTU

 

Çat'a 17 kilometre uzaklıktaki Yavi Beldesi, 25 Ekim 1993 günü PKK'lı teröristlerin en kanlı sivil katliamlarından birini yaşamıştı. Belde kahvehanesinde genç ve çocukları, otomatik silahlarla  tarayan teröristler, o gün 33 sivil vatandaşı öldürmüştü.

 

 

Yavi Şehitliği'nde düzenlenen anma törenine Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum Valisi Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar, İl Jandarma Komutanı Albay İlker Şimşek, İl Emniyet Müdürü Levent Tuncer, İl Müftüsü Şahin Yıldırım, AKP İl Başkanı Mehmet Emin Öz ve şehit yakınları katıldı.

 

 

"ALLAH O GÜNLERİ BİR DAHA GÖSTERMESİN"

 

Saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı ile Kur'an-ı Kerim okunmasından sonra Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar; yaptığı konuşmasında, 29 yıl önce yaşanan katliama şahit olduğunu belirterek o günlerin bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

 

 

‘’Bugün sadece size Çat Belediye Başkanı olarak değil, O gün 29 yıl önce 25 Ekim 1993 teki vahim olaya İlk şahit olan bir çatlı kardeşiniz olarak konuşuyorum, Yavi de yaşayan hemşerilerimiz haricinde hastaneye, sağlık ocağına gelip olaya bire bir ilk şahidiyim. Allah o günü bir daha bizlere göstermesin. O gün yaralılarımızın içerisinde yaşlı bir amcamızın yakama yapışıp oğlum Çat’ta gencimiz kalmadı dediğini çok iyi hatırlıyorum” dedi. Çat Belediye Başkanı Yaşar, şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere sağlıklı ömür diledi.

 

 

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Erzurum Valisi Okay Memiş ise 29 yıl önce yaşanan katliamın yıldönümünde terörle mücadeleyi anlattı, şehit yakınlarına sabır diledi.

 

 

Protokol konuşmalar sonrası Yavi şehitleri için Erzurum İl Müftüsü Şahin Yıldırım tarafından okunan 32 hatmin duasının yapılmasının ardından şehitlerin kabirlerine karanfil bırakılmasıyla tören sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.