4. Uluslararası Eskişehir Yarı Maratonu

12-13 Ağustos 2023 tarihinde Eskişehir’de Uluslararası Yarı Maraton, Eskişehir Anakent Belediyemiz tarafından, 2:23 event organizasyon eşliğinde düzenlendi. Spor festivali niteliğindeki etkinliğe birçok firma destekleyici oldu. Stantlarını Sazova Parkı Masal Şatosu yanına kuran firmalar renkli görüntülerin parçası oldu.

 

Eskişehir Anakent belediyemizin spor daire başkanlığına bağlı birimler diğer daire başkanlıkları ile oldukça koordineli bir çalışma örneği göstererek katılımcıların yüzlerinde hoş tebessüm oluşturdu.

 

Sporcuları kent meydanından başlangıç-bitiş alanına ulaştıracak toplu taşıma seferlerinden, atletlerin parkurda serinlemesine yardımcı olan itfaiye daire başkanlığına ait su tankerine kadar ince düşünülmüş organizasyona ilgi ve katılım oldukça yüksekti.

 

Cumartesi akşam düzenlenen ücretsiz konser etkinliği ile spor ve sanatı bir araya getiren organizasyonda; çocuk koşusu, dj etkinlikleri çeşitli sportif faaliyetlerin tanıtımı, atletizme gönül vermiş duayenlerin görüşlerinin alındığı söyleşiler ile bilgi yoğun ilham verici ufuk açıcı bir hafta sonu yaşandı.

 

Kentin namağlup belediye başkanı Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen maratonun başlamasına 3 dk. kala katılımcılara ve sporculara hitap ederek bu organizasyona ne kadar önem verdiğini gösterdi. Yurt dışından 36 sporcunun yurt içinden yaklaşık 3000 sporcunun katıldığı organizasyonu gerçekleştirebildiklerini gururla belirterek atletlere başarılar diledi.

 

Yerel yönetimin spora ve sportif faaliyetlere verdiği önemi en etkili şekilde gösteren Büyükerşen; yarış sonunda ödül töreninde de katılımcılara seslendi. Eskişehir’in gençleri kucaklayan bir kent olduğunu, lisans seviyesi öncesinde eğitim alan öğrencilerin de mutlaka Sazova’yı ziyaret ederek, bilim ve kültür alanında ufuklarını genişletebileceklerini belirtti. Her ne kadar rüzgâr tribünleri konusunda rüzgâr akışını engelleyen Stadın yanlış tercih edilen yerinden dolayı, tribünlerin etkin çalışmasının engellendiğini fakat atletlerin kuvvetli nefesleri ile rüzgâr tribünlerinin çalışmasının engellenemeyeceğini hatırlattı. Eskişehir Anakent Belediye Başkanı Büyükerşen; Eskişehir’e ulaşıp, gezip, gören gençlerin Laik Cumhuriyeti koruyup kollayacağından, demokrasiyi ve parlamenter sistemi savunacağından emin olduğunu bir kez daha belirtti. Büyükerşen, koşu parkurunda tanışan bir çiftin evlilik teklifine de şahitlik ederek renkli görüntülerdeki yerini aldı. Çiftlere; birbirlerinin anne ve babasına hitap ederken sonuna ‘–ciğim’ (Anneciğim, Babacığım) ekinin getirilerek gönül kapılarını açabileceği anahtar niteliğindeki ekin varlığını hatırlattı.

 

Ödül törenine tam kadro katılan Anakent belediyemizin daire başkanlarının bulunduğu mavi çadırda, Eskişehir Milletvekili Sayın Jale Nur Süllü’de katıldı. Yarışma sonucunda kürsüye çıkabilen atletlere ödüllerini protokoldeki isimler sıra ile taktim etti.

 

Parkur boyunca hizmet veren güvenlik güçleri, Eskişehir anakent belediyemizin emekçileri, sağlık ekipleri, maraton organizasyonundaki gönüllüler, katılımcıların güvenli ve keyifli bir etkinlikte bulunması için ellerinden gelenin üzerinde çaba gösterdi.

 

Ne diyelim, darısı başka bir bahara, güzel Erzurum’un başına…

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.