Gündem Haber Girişi : 28 Şubat 2024 20:01

Adnan Oktar Erzurum'dan gönderildi

Adnan Oktar Erzurum'dan gönderildi
Suç örgütü ele başı Adnan Oktar, yaklaşık 2 yıl önce konulduğu Erzurum Dumlu Kapalı Cezaevi’nden alınarak Van Başkale Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Oktar, kaldığı cezaevlerinde çok sayıda genç kadın avukatla görüşme yaptığı iddia ediliyordu.

Erzurum Post-Suç örgütü ele başı Adnan Oktar, yaklaşık 2 yıl önce konulduğu Erzurum Dumlu Kapalı Cezaevi’nden alınarak Van Başkale Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. 

 

Toplamda 1075 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Oktar, yaklaşık iki yıl önce ise güvenlik gerekçesiyle Erzurum Dumlu Kapalı Cezaevi’ne sevk edilmişti. O günden bu yana Erzurum’da cezasını çeken  Oktar, son olarak  çarpıcı iddialarıla gündeme gelmişti.

 

'Adnan Oktar Operasyonu'nu gerçekleştiren dönemin Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Furkan Sezer Erzurumluları uyararak, “Erzurum’da örgütün çok ciddi bir yapılanması var. Buradan hem Erzurum barosuna hem Erzurumlu vatandaşlarımıza uyanık olmalarını söylüyorum. Pandemi gibi bir virüs şu anda Erzurum’da. Umarım çok büyük hasar vermez” demişti. Eski örgüt üyesi Özkan Mamati ise, Oktar’ın cezaevinde genç kadın avukatları özellikle seçerek görüştüğünü öne sürmüştü.

 

VAN'A SEVK EDİLDİ, BAKANLIK İNCELEME BAŞLATTI

 

Gündeme bomba gibi düşen iddialar sonrası yeni bir gelişme yaşandı. Oktar, güvenlik gerekçesiyle Erzurum’dan Van Başkale Kapalı Cezaevi’ne sevk edildi. Adalet Bakanlığı müfettişlerinin ise söz konusu iddialarla ilgili Erzurum Dumlu Kapalı Cezaevi’nde inceleme başlattığı öğrenildİ.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.