Ekonomi Haber Girişi : 23 Kasım 2022 17:17

Ahmet Fikret Evyap son yolculuğuna uğurlandı

Ahmet Fikret Evyap son yolculuğuna uğurlandı
Erzurumlu İş adamı Ahmet Fikret Evyap, İstanbul Eyüpsultan Camii'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından, son yolculuğuna uğurlandı.

Erzurum Post-Erzurumku İş adamı Ahmet Fikret Evyap, dün sabah 90 yaşında evinde hayatını kaybetti. Evyap için bugün öğle vakti Eyüpsultan Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in de katıldığı törende Evyap'ın eşi Fatma Semra Evyap, çocukları Mehmet Evyap, Ayşe Evyap Kadakal, Zeynep Evyap ve yakın akrabaları taziyeleri kabul etti.

 

 

Ahmet Fikret Evyap için cenaze namazı kılındı, helallik alındı.  Ahmet Fikret Evyap, törenin ardından Eyüpsultan Mezarlığı'nda defnedildi.

 

 

AHMET FİKRET EVYAP KİMDİR?


Sabun yapma sanatını babası Mehmet Rıfat Evyap'tan devralarak Evyap'ın yerel bir üreticiden global bir ihracatçıya dönüşmesini sağlayan Ahmet Fikret Evyap, 1932 yılında Erzurum'da dünyaya geldi.

 

Fikret Evyap'ın vizyonu ile kısa zamanda atılım yapan Evyap, 1955 yılında Arko, 1968 yılında Duru gibi bugün sadece Türkiye'de değil, global pazarda da isim yapmış markaları piyasaya sürdü. Fikret Evyap'ın bir diğer önemli atılımı, ailenin 1930'lu yıllarda deneyip rafa kaldırdığı krem üretimini yeniden ele alması oldu.

 

Fikret Evyap, kardeşi Mehmet Fethi Evyap ile birlikte Evyap'ı, yerel bir üreticiden global bir şirkete dönüştürme vizyonu ile 1980 yılından itibaren ihracata ağırlık verdi. 

 

1990 yılında Evyap'ın kurucusu Mehmet Rıfat Evyap'ın vefatının ardından Fikret Evyap'ın en önemli kararlarından biri, firmanın kişisel bakım ürünleri piyasasındaki etkinliğinin artırılması ve şampuan, diş macunu, tıraş kremi, pudra, jöle, after shave, parfüm ve deodorant gibi alanlarda pazara yeni ürünler sunulması oldu.

 

Bugün Türkiye dahil 3 ülkede üretim tesisleri olan, 100'ün üzerinde ülkeye ihracat yapan Evyap, 4 bin kişiye istihdam sağlıyor.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.