Aidiyet duygusu yüreklerinde idi

Kazım Karabekir stadyumunda  Ankaragücü karşısında iyi oynayan  Erzurumspor izledik.. Defanstaki korona zaafiyetini oksijen çadırında üzerinden atmış Erzurumspor, son haftaların mücadeleci takımlarından Ankaragücünü  pozisyon vermeden mağlup etti.

 

Teknik Direktör Mesut Bakkal’ın  ara transfer dönemi ve Bay kalınan süreç ile  devre arası 4 günlük süreninde birleşmesi sonucu, takımı iyi hazırlamış olduğunu gördük.

 

Maça bakıyoruz, hoca defansı da sağlama almış, en net pozisyonları ürettirdi, takım net pozisyonlara girdi.

 

Mücadelede ise Erzurumspor, çok başarılı idi. Topu kapmak için her mücadelenin içinde gördük. Takıma direnç gelmiş, maçın her anında direncini kaybetmedi Erzurumspor.

 

Erzurumspor defansı çok iyi ve uyumlu idi. Top geçti adam geçmedi, adam geçti top geçmedi diyebiliriz..

 

Mesut hoca rakibi iyi analiz etmiş ki, ilk yarı  rakibin aklını karıştırdı.. Göbekten Ankaragücü yarı alanına girmedi Erzurumsporlu futbolcular. Sürekli  sağ- sol kenarlardan atak yaptılar, kanatlardan yapılan ortalar ise rakip kalede hep tehlikeli oldu. Rakip defans başarısız kalırken, kaleci Korcan birkaç pozisyonda topu çıkardı..Korcan iyi gününde idi.. Net  pozisyonları önledi .

 

Ankaragücü’nün  hava topları ise, Erzurumspor defansının başarılı oyunu ile etkisiz kılındı.  Erzurumspor defansı hava hakimiyetini elden bırakmadı.

 

Mesut hocanın hamlesi  ile oyuna giren Novikovas,  Erzurumspor forması ile ilk kez sahaya çıkan yeni transfer El Kebir’in pasıyla buluşup asistliğini yaptı ve  Cenk Ahmet Alkılıç ’ın golü atmasına yol açtı. Novikovas’ı biraz isteksiz,  biraz düşünceli gördüm. Bu oyuncuyu kaybetmemeli Erzurumspor, Novi’nin performansı bu değil. Novi daha etkili olmalı. Daha çok etkili olacak Novi, eski günlerine dönerse  takıma katkısı daha çok olacaktır.. 

 

 

Bu arada Emrah’a ilk yarı çok faul yapıldı. Emrah’ın çamur olmayan hiçbir yeri kalmadı. 73.dakikada Erzurumsporlu Petraus Boumal’ın iki sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kalması üzerine ise Erzurumspor, 10 dakikalık uzatmalar  dahil olmak üzere 27 dakika  10 kişi oynadı. 27 dakika maçın 3 te 1 ine eşittir neredeyse.. Başka bir Erzurumspor izleme fırsatı bulduk, 10 kişi ile savunmaya ağırlık veren ve konratakla gol arayan Erzurumspor oldu. Erzurumspor 27 dakika muhteşem bir direnç gösterip, rakibine pozisyon vermedi.

 

 

 

90+8 de Ankaragücü’nden  Endri Çekici, Erzurumspor’un ilk kez forma giyen ve gole giden oyuncusu El Kebir’i sert faulle durdurulmasında gösterdiği kırmızı kart yerinde idi. El Kebir biraz kilo verirse muhteşem olacak.. Maçın son düdüğünün ardından hakem Ümit Öztürk'e itiraz eden Joseph Paintsil  de gereksiz bir kırmızı kart gördü. Pandemi döneminde takımını eksik bıraktı. Ankaragücünde oynayan eski kaptan da, eski hırçınlığı ile pek başarı gösteremedi.  !

 

 

Erzurumspor’da yok alan aidiyet duygusunu gördük, gol sonrası yaşanan sevinç bunun göstergesi idi. Yönetim güzel işler yapmış, hoca takımı iyi hazırlamış. Bazı futbolcuları da Sıvasspor  ve Kayseri maçına bekletmiş olmalı..  

 

 

23 maç sonra evinde galibiyet yüzü gören, sevinen taraf olan Erzurumspor’un başarısı küçümsenemez. Rakibini sahadan silen bir Erzurumspor izledim.  Forvet elemanları biraz daha becerikli olsa bu maçtan 2-3 gol sesi daha gelirdi, Ankaragücü Korcan’ın kurtarışlarına dua etmeli .

 

 

Erzurumspor, titreyip kendine döndüBu maçı kazanan Dadaşlar 6 puanlık maçı kazanmış gibi oldular.  Yönetim en az 2 yabancı ve şu anda  altın gibi kıymetli olan 2 yerli takviyesi yapabilirse, daha da yükselecek, ‘nefes darlığını’ aşacaktır.  Erzurumspor bu maçı bileğinin hakkı ile aidiyet duygusunun  oluşması ile  kazandı. Kısa sürede takımı  Teknik direktör Mesut Bakkal çok iyi kaynaştırmış.. Yönetim de akıllı kararlar alarak gönderilecek futbolcuların gitmesi için ortam hazırlamıştır. Çok cesaretli bir karar uygulamışlardır.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.