Erzurum Haber Girişi : 15 Temmuz 2022 14:31

Ak Partili Başkanlardan 15 Temmuz mesajı

Ak Partili Başkanlardan 15 Temmuz mesajı
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar ve Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan 15 Temmuz dolaysıyla birer mesaj yayımladılar.

Erzurum Post-Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar ve Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan 15 Temmuz dolaysıyla birer mesaj yayımladılar.

 

BAŞKAN SEKMEN: DADAŞLAR IN ONURLU DURUŞU NESİLLER BOYU ANILACAK

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, “15 Temmuz Demokrasi Destanımız, milli hafızamızdan asla silinmeyecek kadar büyük bir öneme sahiptir” dedi. Başkan Sekmen, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Aziz milletimiz kuşkusuz asırlar boyunca türlü türlü ihanet, musibet ve belalarla karşı karşıya kalmıştır. Üzerinde yaşadığımız bu çetin coğrafyada necip milletimiz savaşları da görmüştür, isyanları da görmüştür, emperyalist girişimler sonucunda kurulan tuzakları da görmüştür, darbeleri de görmüştür. Ama 15 Temmuz gibi mel’un bir organizasyonla, altını çizerek söylüyorum ki, bu millet ilk kez karşılaşmıştır. Vatan haini FETÖ ve işbirlikçilerinin kanlı darbe girişimi karşısında vakur, cesur ve âlicenap tutumuyla Türkiye’ye örnek olan Dadaşların 15 Temmuz gecesindeki onurlu duruşu tarihin her bir sayfasında nesiller boyu şükranla anılacaktır.”

 


“ERZURUM ANADOLU'NUN RUHUDUR”


Başkan Mehmet Sekmen, Erzurum’un Anadolu’nun ruhu ve milli iradenin de bayraktar şehri olduğunu ifade etti. Sekmen, şöyle devam etti: “Devlet Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi’nin o günkü çağrısı ve aziz milletimizin de ferasetiyle istiklal ve istikbale bayraktar olan milli mücadele şehrinden Anadolu’ya yayılan bu destanı gelecek nesillere aktarmak her birimizin ortak görevidir. İşte o İstiklal gecesinin arkasındaki yüksek inanç ve ruhu bugün çok iyi anlamamız gerekir. Unutmayalım ki ecdadımıza bu yüksek ruhu kazandıran ‘Din-i mübin-i İslâm’dır. O günü hafızamızdan hiç çıkarmayacağız. Terörist başı satılmış FETÖ ve postallı işbirlikçilerinin bu aziz vatana kastını asla unutmadık ve unutmayacağız da”

 

"ŞEHİT VE GAZİLERİMİZ ÖVÜNÇ VESİLEMİZDİR"


Erzurum’un şehitler yatağı olduğunu kaydeden Başkan Mehmet Sekmen, “Şehitlerimiz ve gazilerimiz övünç vesilemizdir” kaydını düştü. “93 Harbi’nde olduğu gibi sela ve ezan sesleriyle birlikte tek yürek olan Dadaşlar, Hürriyet aşığı bu şehri yeniden ayağa kaldırarak Anadolu’nun milli refleksine adeta yön vermiştir” diyen Sekmen, sözlerini şöyle tamamladı: “Vatanımız, milletimiz, ezanımız ve ay yıldızlı bayrağımız uğruna şehit düşen tüm kahramanlarımızı saygı, sevgi, hürmet ve minnetle anıyorum. 15 Temmuz’da Hakk’a yürüyen şehitlerimize ve Erzurumlu Kahramanlarımız Yakup Sürücü, Murat Ellik, Edip Zengin, Oğuzhan Yaşar ve Beytullah Yeşilay’a Yüce Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Gazilerimiz Abdulhakim Aydın, Furkan Şimşek, Ahmet Kağızmanlı, Rıza Demir, İsmail Dilekci, Onurcan Akçay, Zekeriya Çılğı ve Hanifi Taş kardeşlerime de sağlık ve sıhhat dileyerek, şükranlarımı sunuyorum. Bu şanlı toprakları şühedalarımızın kanlarıyla vatanlaştıran tüm şehitlerimizin ruhları şad, makamları cennet olsun.”

 

BAŞKAN ÖZ: HAİNLER KAYBETMEYE MAHKUMDUR

 

AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. 15 Temmuz’u “FETÖ hainlerine karşı gösterilen şanlı direnişin zaferi” olarak tanımlayan Başkan Öz, “Şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin ayağa kalktığı her dönemde yeni bir darbe girişimiyle karşılaştığını belirten AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet emin Öz, “15 Temmuz 2016 günü de bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalan Türkiye, milleti ve devletiyle omuz omuza verdiği direniş ve mücadeleyle tüm dünyaya örnek teşkil etmiştir. Türk demokrasisini hedef alan bu hain girişim, Türk halkının demokrasiyi ve seçilmiş iradeyi korumak için gösterdiği destansı direnişle geri püskürtülmüştür.” dedi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokağa dökülen Türk milletinin gösterdiği cesaret ve kararlılıkla elde edilen 15 Temmuz zaferinin, dünyada örneği olmayan bir ruh halini yansıttığını belirten Başkan Öz, mesajında şu ifadelere yer verdi:


“Zaferle sonuçlanan bu anlamlı direnişi ve mücadele ruhunu toplumsal hafızada her daim diri tutmak amacıyla ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ her yıl özenle hazırlanan çeşitli etkinliklerle anmaktayız. Vatanını FETÖ hainlerine karşı kahramanca savunan şehit ve gazilerimizi ebediyen unutmayacak ve her 15 Temmuz’da hainlere lanet yağdıracağız. Bilinsin ki dış mihrakların oyunları ve çabaları mahir maşalara rağmen bu aziz milletin iman dolu göğsünde parçalanmaya mahkumdur. 15 Temmuz zaferi, Türk milletinin bu gerçeği dünyaya haykırdığı şanlı bir gündür. Binlerce evladının yaralanmasına, yüzlerce evladının da şehit olmasına rağmen meydanları boş bırakmayarak devletine sahip çıkanlara selam olsun. Bu duygu ve düşüncelerle FETÖ ve destekçilerine lanet okurken vatanı uğruna gözünü kırpmadan bedel ödemeye yürüyen tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

 

 

BAŞKAN SUNAR: 15 TEMMUZ DESTANSI BİR ZAFERDİR

 

Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı, yaşamlarını feda eden şehitleri rahmetle anan Sunar, “15 Temmuz, ‘Canımız da malımız da evladımız da vatana kurbandır’ diyenlerin yazdığı destansı zaferdir” kaydını düştü.
15 Temmuz’da Milli şuurun ayağa kalktığını ifade eden Sunar, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başkomutanlığında ‘Vatan bir bütündür asla parçalanamaz’ hükmünün cihana haykırıldığı 15 Temmuz, aynı zamanda Dünya Demokrasi Tarihinin de en aydınlık hareketidir, tüm dünyada hayranlık uyandırmıştır” İfadelerini kullandı.

 


15 Temmuz 2016 tarihinin Türk tarihinde bir dönüm noktası olduğunu kayda geçen Sunar, “15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. Tarihte eşi görülmemiş demokrasi destanının yazıldığı 15 Temmuz, FETÖ’cü hainlere geçit vermeyen milli iradenin zaferidir; şanlıdır, kutludur; ruhu hep diri tutulacaktır.” dedi

 


Mesajında şehitlere rahmet niyazında bulunan Sunar, “Hain darbe girişimine karşı koyarak; vatan topraklarının Türk Milletine ait olduğunu ve asla bölünemeyeceğini tüm dünyaya haykıran milletimize şükranlarımızı sunuyor, bu uğurda can veren başta Ömer Halisdemir olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Gazilerimize hürmet ve saygılarımızı iletiyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

BAŞKAN ORHAN: MİLLET HAİNLERE ESASLI BİR DERS VERMİŞTİR

 

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, “15 Temmuz; millet iradesine karşı diş bileyen ve düşman kesilen mihrakların nefesinin kesildiği, hain terör örgütü FETÖ’nün iman dolu göğüslere çarpa çarpa adeta paramparça olduğu günün adıdır” dedi.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.