Siyaset Haber Girişi : 13 Mart 2019 14:20

Akşener Erzurum'da konuştu: Ayrıştırıcı dil kullanmayın

Akşener Erzurum'da konuştu: Ayrıştırıcı dil kullanmayın
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Bizim açımızdan MHP'ye de AK Parti'ye de oy veren bütün insanlarımız; bizim kardeşimizdir, candan ileridir. Bu bir rekabettir, hizmetin yarıştığı rekabettir" dedi. 
Akşener Erzurum'da konuştu: Ayrıştırıcı dil kullanmayın

Erzurum Post-İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, dün gece geldiği Erzurum'daki programına, bugün Abdurrahman Gazi Türbesi'ni ziyaret ederek başladı. Türbeye giren Akşener, bir süre dua etti. Türbe ziyareti sonrası İYİ Parti İl Başkanlığı'na geçen Akşener, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

 

 

''ALLAH AŞKINA AYRIŞTIRCI DİLE PRİM VERMEYİN''

 

Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarına oy istemek için Erzurum'da olduğunu belirten Akşener, ayrıştırıcı dile prim verilmemesini istedi. Akşener, "Kardeşlerimden ricamdır; Allah aşkına, bu siyasetçilerin oluşturduğu ayrıştırıcı dile prim vermeyin.  1 Nisan'da elbette ben adayımız Mahmut Uykusuz başkanın kazanmasını istiyorum. Ama her kim kazanırsa kazansın, 1 Nisan'dan sonra Erzurumlular pazarda, kahvede, hastanede, camide, iş yerlerinde; esnaf, memur, işçi olarak ev hanımı ya da çalışan kadın olarak birbirlerinin yüzüne bakacaklar. Yerel seçimlerin şehirlerde bölünmeye, ayrışmaya neden olacak dilden uzak kalmalarını, bu dili duymamalarını istirham ediyorum" diye konuştu.

 


''BU, HİZMETİN YARIŞTIĞI BİR REKABET''


'Doğu Anadolu'nun yıldızı' olarak tanımlanan Erzurum'un ıssızlaştığını savunan Akşener, "Havası kömür kokan, gri bir gökyüzü olan Erzurum'a gelinmiş durumda. Bunun elbette belediyeden başlayarak, devlet sistemi içinde başka bir gözle bakılmasının zamanı gelmiştir. Bu bir yerel seçimdir. Birbirinizi kırmaya, incitmeye hacet yok. Tepedekilerin hepsi gelecek, gidecek, siz baş başa kalacaksınız. Bizim açımızdan MHP'ye de AK Parti'ye de oy veren bütün insanlarımız; kardeşimizdir, candan ileridir. Bu bir rekabettir, hizmetin yarıştığı bir rekabettir. Elbette İYİ Parti'nin adaylarına ve başta Mahmut başkan olmak üzere Erzurumlu kardeşlerimin oyunu istemek için buradayım. Bunu yaparken, başka alanlara iftira atmanın, sövmenin doğru olmadığını, birbirimizle bir ve beraber olmaya ihtiyacı olan bir Türkiye olduğumuzu belirtmekte fayda görüyorum" dedi.

 

 

PALANDÖKEN SEÇİM KOORDİNASYON MERKEZİNİ AÇTI

 

İYİ Parti Genel Başkanı  Akşener, il teşkilatını ziyaretinden sonra Palandöken ilçesindeki seçim koordinasyon merkezinin açılışına katıldı. Meral Akşener, açılış öncesi Erzurum bar ekibi ve İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli’nin hançer barı gösterisini izledi. Cinisli’yi gösteri için tebrik eden Akşener, burada toplanan kalabalığa hitap etti.

 

Seçmenin velinimet olduğunu söyleyen Akşener, “Bu seçimde dün olduğu gibi ‘Ceketimi assam seçilirim,’ diyen, ‘seçtiririm’ diyenlerin kulağını çekmezseniz, bazı uyarılarda bulunmazsanız Erzurum göç veren şehir olmaya devam edecektir. Onların öncelikle Erzurum’un, Erzurumlunun gözünün içine bakabilmeleri için o kulağı çekip kızartacaksınız” dedi.

 

Hükümetin propaganda anlayışını eleştiren Akşener, “Birbirinize düşürerek, kavga ettirerek, işsiz gencin, atanamayan öğretmenin, yüksek doğalgaz paralarının, elektrik ücretlerinin, kaybolan hayvancılığın üstünü örtmek için fakirleşen Erzurum’un, göç eden Erzurumlunun derdinin sesini örtmek için yüksek perdeden iftiralarla konuşan sesi duymayın. Ekonominin, günlük dertlerin, kaynamayan tencerelerin, ödenemeyen kiraların konuşulmasını engellemek amaçlı yapılan, üst perdeden hamasetin tepede olduğu kolayca seçilmeyi amaçlayan bir propaganda anlayışını yeniden yaşıyorsunuz. Değiştirin bu düzeni” diye konuştu.

 

''GİDİP ASLANLAR GİBİ YATMAZSAM NAMERDİM''

 

Konuşma esnasında AK Parti’nin seçim aracının yoldan geçmesine tepki gösteren İYİ Partilileri uyaran Akşener şöyle konuştu; “Arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Yuhalamayın, çekin kulağı bırakın. Sen hapishaneye giderken yanında ben vardım. Sen dara düştüğün zaman başka bir siyasi partide olmama rağmen demokrasi adına yanında duran bendim. Televizyonlara çıkıp ‘o benim ne olduğumu iyi bilir’ dedi. Doğru, iyi bilirim. Ne yapacağını söyleyeyim. Biz seçildiğimizde 31 Mart akşamı çıkıp diyecek ki; ‘Aziz milletim, verdiğiniz mesajı aldım.’ İlk iş damat paket olacak. Arkasından bakanlar kurulu değişecek. Şaka gibi Tarım Bakanı var ya, o gidecek. Beni de hapsettirecek. Aslanlar gibi gidip yatmazsam namerdim. Allah rızası için birbirinize düşmeyin. Sonuç itibariyle projesi iyi olanlara oylarınızı vereceksiniz. Ertesi gün yolunuza devam edeceksiniz. Tepedekilere aldırmayın” dedi. (Fotoğraflar: Pususla Gazetesi)

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.