Arda ve Burak Futsal U19 Milli Takımda

Sözümüzü biraz dikkate alın...!

 

Kimse kusura bakmasın... Bundan tam olarak dört ay önce Erzurumspor U19 maçını izlemeye gitmiştim.

 

U19 kaptanı Uğurcan, Stoper Arda ve Solbek Burak çok dikkatimi çekmişti. Her üçünün de A Takım antrenmanlarına katılması gerektiğini daha sonraki günler de de kadroya girebileceklerini söylemiştim.

 

Uğurcan, U19' un takım kaptanı. Her türlü meziyete sahip, on numara pozisyonunda oynuyor. Fakat çok büyük bir eksikliği var. Bu eksiklik ondan kaynaklanmıyor elbet. Peki nedir bu eksiklik... İlgi ve değer bulamama.

 

Bunu yapacak olan kim alt yapı hocaları ve yöneticiler. Çok net söylüyorum özellikle alt yapı hocaları futbolcuya nasıl davranacaklarını bilmiyorlar. Onların,"Davranış Bilimi ve Psikoloji Eğitimi..." alması lazım. Bu söylediğim eleştri asla değil sadece bir tavsiye. Çünkü büyük takım hocaları ve büyük takım alt yapı hocaları bu eğitimi alıyorlar.

 

 

U19 Stoper Arda'yı izlerken henüz 16 yaşında olduğunu öğrenmiştim. Güçlü, teknik, olağanüstü bir futbolcu. Vallahi avrupalı. Dünya starları ancak onun kadar soğukkanlı olur.

 

Burak’'da öyle muhteşem bir solbek. Saha icin deki durusu, pozisyon alışı, her seyi ile ben topcuyum diyor. Öğrendiğim kadarıyla okul turnuvalarında Milli Takım Hocaları görüyor ve Milli Takıma davet ediyor.

 

Tabiki gurur duyulacak bir durum.

 

Peki biz bu isimleri yazdık, söyledik. İlla bu çocukların değerli olmaları için önce başkalarının görmesi mi gerekiyor?

 

Aslın da yazacak çok şey var.

 

Uğurcan, Arda ve Burak...

 

Arda ve Burak 'ı sokakta görsem tanırsam şerefsizim. Onlar da beni tanımaz. İşte bu üç isim önümüzde ki sezon Erzurumspor' un kamp kadrosunda kesinlikle yer almalı.

 

Elbette ki A Takım antremanını alarak gelişim göstermeliler. Çok değil kamptan iki ay sonra maç kadrosuna gireceklerinden hiç bir şüphem yok.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.