Erzurum Haber Girişi : 03 Temmuz 2023 18:42

Atatürk'ün Erzurum'a gelişinin 104'üncü yıl dönümü törenlerle kutlandı

Atatürk'ün Erzurum'a gelişinin 104'üncü yıl dönümü törenlerle kutlandı
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzurum'a gelişinin 104'üncü yıl dönümü, kentte coşkuyla kutlandı.

Erzurum Post-Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzurum'a gelişinin 104'üncü yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi. Törenler 103 yıl önce Atatürk'ün kente giriş yaptığı Yakutiye ilçesindeki İstanbul Kapı'da başladı. Atatürk'ü temsilen Türk bayrağının karşılanması sonrası kortej, Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü. Atlı ciritçilerin de eşlik ettiği yürüyüşte vatandaşlar Türk bayrağı ve Atatürk posteri taşıdı. Atatürk Anıtı önünde devam eden törene Vali Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 9'uncu Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Fedai Ünsal ille vatandaşlar katıldı.

 

"3 TEMMUZ MİLLİ BİRLİĞİN İLK ADIMIDIR"

 

Çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Mehmet Sekmen, milletin başlattığı milli direniş ve mücadelenin 104'üncü yıl dönümünün kutlandığını söyledi. Sekmen, "Bu öyle bir mücadeledir ki 104 yıl önce tam da bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şehrimize ayak basmasıyla başlar. Bu mücadele Erzurum Kongresi'yle kök salan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuyla yıkılmaz bir çınara dönüşür. 3 Temmuz; vatan davamızın yenilendiği, milli kudretin şahlandığı ve milletin kendi kaderini tayin etmek için birleştiği, bütünleştiği ve tek bir vücut olmak için ilk adımı attığı günün adıdır” dedi.

 

Öğrencilerin şiir okuduğu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi mehter takımının konser verdiği Atatürk Anıtı'ndaki tören, bar ekibinin gösterisiyle sona erdi. Vali Okay Memiş ve törene katılanlar daha sonra Atatürk Evi'ni ziyaret etti.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.