Gündem Haber Girişi : 11 Şubat 2023 09:07

Atatürk Üniversitesi deprem bölgesine yardım seferberliği başlattı

Atatürk Üniversitesi deprem bölgesine yardım seferberliği başlattı
Kahramanmaraş merkezli peş peşe meydana gelen ve toplamda 10 ilde yıkıcı etkiler oluşturan depremler sonrasında Atatürk Üniversitesi deprem bölgesine yardım seferberliği başlattı.

Türkiye'yi 7'den 70'e sarsan depremin ardından Atatürk Üniversitesi felaket bölgesindeki vatandaşların kayıplarını en aza indirmek için harekete geçti

 

 

100 KİŞİLİK EKİP DEPREM BÖLGESİNDE

 

15 doktor, 29 sağlık personeli, 2 deprem uzmanı, 3 acil yardım ve afet yönetim uzmanı, 2 iş sağlığı ve güvenliği uzmanı, 3 iş makinesi operatörü ve üniversitenin çeşitli birimlerindeki 46 teknik personel ve arama kurtarma ekibinden oluşan 100 kişilik ekip; beraberinde sağlık, giyim, gıda ve arama kurtarma çalışmalarında kullanılacak malzemelerin yer aldığı 4 araçlık konvoyla yola çıktı ve akşam saatlerinde Malatya’ya ulaştı.

Sağlık ekibinde yer alan doktor ve hemşireler muhtelif hastanelerde göreve başladı. Teknik ekip ise Malatya merkezde arama-kurtarma faaliyetlerine katılıyor. Kurulan çadır mutfakta 2 aşçı ile depremzedelere hizmet vermeye devam eden Atatürk Üniversitesi aynı zamanda arama ve kurtarma çalışmalarında deneyimli gönüllü çağrısı yaparak başvuruları AFAD’a yönlendirildi.

 

 

DEPREM RAPORU KAMUOYU İLE PAYLAŞILACAK

 

Bunun yanında, İnşaat Mühendisliği Bölümü ve Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezinden ilgili öğretim üyeleri bölgedeki olası riskleri inceleme ve tespit etme noktasında çalışma yürütmeleri için görevlendirildi ve bölgeye gönderildi. Ekibin olay yeri incelemeleri ve çalışmaları sonucunda hazırlayacakları rapor kamuoyu ile paylaşılacak.

 

 

İLK GÜNDEN İTİBAREN YARDIM MALZEMESİ AKIŞI SAĞLANIYOR

 

Diğer yandan tüm mensuplara yapılan duyuruyla AFAD’ın belirlediği ihtiyaç listesi kapsamında Atatürk Üniversitesi Kalkındırma Vakfı bünyesinde bir yardım kampanyası başlatıldı, başta Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Okulları öğrencileri ve velileri olmak üzere akademik ve idari personel ile hayırsever vatandaşlar tarafından toplanan yardımlar AFAD ile koordinasyon kurularak depremden bir gün sonra araçlarla Malatya’ya ulaştırıldı. Ayni yardım kampanyası devam etmekte olup AFAD tarafından güncellenen ihtiyaç listelerine uygun olarak bölgeye sevkiyat sürdürülüyor.

 

 

EKMEK FABRİKASINDAN 75 BİN 500 EKMEK ÜRETİLDİ VE GÖNDERİLDİ

 

Atatürk Üniversitesi Gıda ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi pilot ekmek fabrikasında hem Atatürk Üniversitesi adına hem de Kızılay ve Erzurum Ticaret Borsası adına şimdiye kadar 75 bin 500 ekmek üretildi ve Kızılay eliyle deprem bölgesine gönderildi.

 

DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÖĞRENCİLERLE İLETİŞİME GEÇİLDİ

 

Bunların dışında depremden etkilenen üniversite öğrencileri için iletişim hattı kuruldu. Deprem bölgesinde bulunması muhtemel 6 bin 500 öğrenciyle iletişime geçilerek ihtiyaçları durumunda irtibat kurabilecekleri telefon numaraları ve e-posta adresi kendileriyle paylaşıldı.  Ayrıca ilgili birimler tarafından depremzede öğrenci ve personele ilişkin psikolojik destek sağlama konusunda çalışmalar başlatıldı.

 

 

ARAŞTIRMA HASTANE DEPREMZEDELER İÇİN HAZIRLANDI

 

Atatürk Üniversitesi hastanesinde deprem bölgesinden gelebilecek yaralılar için yoğun bakım ve servislerde alanlar hazırlanarak gerekli düzenlemeler yapıldı. Üniversite mensupları, kan bağışı konusunda bilgilendirerek hangi noktalarda kan vereceklerine ilişkin yönlendirmeler yapıldı.

 

 

REKTÖR ÇOMAKLI: “ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ OLARAK AZİZ MİLLETİMİZİN YANINDAYIZ”

 

Yaşanan afetle ilgili bir değerlendirmede bulunan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlü, aziz Türk milleti ise fedakâr ve yardımseverdir. Ülke ve millet olarak birlik ve beraberlik içinde bu felaket günlerini geride bırakacağımıza olan inancımız tamdır. Biz de hem bölgeye gönderdiğimiz ekiplerimiz ve yardım malzemelerimizle hem de üniversitemiz konukevlerinde misafir ettiğimiz depremzedelerimizle milletimizin yanında olmayı sürdürüyoruz. Bu vesileyle, böyle bir felaketin ve acının bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar, yaralanan vatandaşlarımıza ise acil şifalar diliyoruz. Atatürk Üniversitesi olarak aziz milletimizin yanında olduğumuzu ve her türlü destek için tüm kaynakları seferber ederek hazır bulunduğumuzu bir kez daha bildirmek istiyorum” dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.