Erzurum Düzenleme Tarihi : 20 Ağustos 2020 16:04 Haber Girişi : 20 Ağustos 2020 16:12

Avukat Çelebi Baro Başkanlığı için adaylığını açıkladı

Avukat Çelebi Baro Başkanlığı için adaylığını açıkladı
Erzurum Baro Başkanlığı için adaylığını açıklayan Avukat Mustafa Çelebi Erzurum, ‘’Barosu hiçbir siyasi partinin arka bahçesi ya da tarafı olmayacak’’ dedi.

Erzurum Post- Erzurum Barosunda seçim heyecanı erken başladı. Ekim ayının ilk haftasında yapılacak olan Baro Başkanlık seçimlerinde yaklaşık 650 avukatın oy kullanması bekleniyor.

 

Mevcut Başkan Talat Göğebakan’ın yanı sıra şimdilik Avukat Mustafa Çelebi ve Mesut Öner de aday olduklarını açıkladı.

 

Erzurum Barosu Başkanlığı için aday olan Avukat Mustafa Çelebi oldukça iddialı açıklamalarda bulundu. 2003 yılında Erzurum Barosunda avukatlık mesleğine başladığını anlatan Çelebi, 2012-2018 yılları arasında Erzurum Barosu Yönetim Kurulu'nda görev yaptığını belirtti.

 

‘’BİRLİK VE BERABERLİK İÇİN ADAYIM’’

Avukat Mustafa Çelebi, ‘’Baromuza mensup avukatlarımızın münferit olarak maruz kaldığı haksız tutumlar karşısında seçilmiş Baro Başkanları meslektaşımızın yanında yer almak yerine sessiz kalmayı prensip belirlemiştir. Gruplaştırma yapmak için aday olanların aksine, Birlik ve Beraberliğimizi güçlü kılmak adına elimden gelenin fazlasının gayretini vermek için Baro Başkanlığına aday oldum’’ dedi.

 

Baro Yönetim Kurullarında görev yaptığı dönemlerde, sürekli olarak meslektaşlarının yaşadığı sıkıntılar ve uğradıkları haksızlıklara karşı çözüm üretme amacıyla çalıştığını ifade eden Avukat Çelebi,

‘’ Meslektaşlarımın uğramış olduğu haksızlıkları ortadan kaldırmak adına Erzurum Barosu'nun Ekim ayında yapılacak olan 48.Olağan Genel Kurulunda Baro Başkanlığı'na aday olmaya karar verdim. Aday olmamın nedeni avukatlık mesleğine ve savunmanın gücüne olan inancımdır’’ diye konuştu.

 

’ERZURUM BAROSU HİÇBİR SİYASİ PARTİNİN  ARKA BAHÇESİ OLMAYACAK’’

 

 

Barolar siyasi partilerin arka bahçesi olamayacağını vurgulayan Avukat Mustafa Çelebi, şunları söyledi:

 

‘’Şahsi menfaat ve görüşler nedeniyle baroların ve avukatların hakları siyasi partilere alet edilemez. Barolar tarafsız olmalıdır. Hak, hukuk, adaletin yanında olmalıdır. Başkanlığım süresince Erzurum Barosu hiçbir siyasi partinin arka bahçesi ya da tarafı olmayacaktır. Erzurum Barosunun Genel Kurulu yapılacak seçimde takdirini benden yana kullanması halinde, bu tarz tartışmalar içerisinde yer almak yerine meslektaşlarımın sorunlarıyla yakından ilgilenip çözüm üretmek amacıyla görevimi yapacağım.

 

‘’TÜM MESLEKTAŞLARIMIZA EŞİT HİZMET EDİLECEK’’

 

Baro Başkanı olarak oy veren vermeyen herkesin başkanı olarak ayrım yapmadan görevimi yapacağım. Baromuza kayıtlı tüm meslektaşlarıma eşit hizmet edilecektir. İlçelerimizde, kurumlarda görev yapan meslektaşlarımız dışlanmayacak, unutulmayacaktır. Herkese eşit hizmet yapılacaktır. Savunmanın gücü, hukuk ve adalet için mücadelemizin başarısı için Erzurum Barosuna kayıtlı olan saygıdeğer meslektaşlarımın desteğini bekliyorum. Takdir en büyük karar organımız olan Erzurum Barosu Genel Kurulumuzundur."

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.