Baba sözü dinleyen takım!

Erzurumspor, ara transferi iple çekerken, takıma iki- üç gün önce ara transferle gelen futbolcuların takviyesi ile İstanbul’da Kasımpaşa karşısında Aras nehri gibi coştu. Sanki  aylardır birlikte oynuyormuş gibi takım oyununu ortaya koyan futbolcuların, ahenkli ve maçın başından sonuna kadar düşmeyen performansı herkesi mutlu etti.

 

UYUM MAYASI TUTMUŞ 

 

Erzurumspor Teknik direktörü Mesut Bakkal’ın da onayı ile transfer edilen Kaleci Jakup, Manuel Da costa, Johanna Omolo  ve  Aatif Chahechouhe, ayaklarının tozu ile çıktıkları ilk maçta takımın damarlarını açmışlardı.  Takviyelerle teknik kapasite olarak  süper lig takımı  hüviyetini de  kazanan BB Erzurumspor, haftalardır kriz geçirttiği taraftarlarının gönlünü öyle bir aldı ki , her şeyi unutturdu. Takviyeler öyle yerinde olmuş ki, artık makinanın tüm dişlileri çalışıyor, hepsi aynı yükü eşit paylaşır hale gelmiş.

 

Erzurum’dan bile soğuk bir İstanbul havasında oynanan maçta ilerde çoğalma ve top takibinin meyvesini, Murat Uçar’ın ortasını kaleci defans oyuncusu gibi ayağıyla çıkardı. Dönen topu iyi takip eden Cenk Ahmet  maçın ve kendisinin ilk golünü attı ki,  top takibi yok diye eleştiriyorduk, top takibi ile nasıl gol getiriyormuş  gördük ..

 

Aatif’in sağ kanattan ortası ile Gomez’in ilk kez Süpermen gibi uçarak havada yakaladığı topu filelere servis etmesi de, Gomez’e yapılacak asitst kalitesinin de önemini ortaya koydu. Gomez’in istediği toplar gelecek gibi..

 

Erzurumspor, Kasımpaşa karşısında Takım halinde iyi, takımın yeni transferlerle  güç kazandığı ortada. Kaleci Jakup, ilk maçı olmasına rağmen kalede iyiydi  kurtarışlarını da göz ardı etmemek gerekir. Ancak yan toplara biraz çalışması lazım, çok basit bir gol yedi.

 

TAKVİYE YE DEVAM..

 

Yapılan nokta transferler şimdilik takıma can vermiş. Ancak, ligin uzun soluklu olduğunu unutmamak, takviye sayısını arttırmaya devam etmek gerekir. Teknik Direktör Mesut Bakkal’ın da bu konuda talepleri devam ederse ara transfer  perdesini kapatmamakta yarar var .

 

ALANYASPOR  ELİBOŞ DÖNER..

 

Alanyaspor ile oynanan Ziraat Kupası maçından sonra, takımı motivasyon olarak çökerten çok gereksiz yorumlar yapıldı. Oysa kaybedilen maç, mevcut şartlarda ‘sürdürülemeyecek olan bir Ziraat Kupası maçı ‘ idi. Erzurumspor için Lig maçlarının  önem kazandığı  bir durumda, kupa maçına yoğunlaşmak lüks olmaz mıydı ?  Ancak benim tanıdığım Mesut Bakkal Hoca , Alanyaspor’a Erzurum’da puan vermez..

 

Mesut Bakkal’ın öğrencileri, birkaç günde Kasımpaşa dersine öyle güzel çalışmışlar ki, ligin yeni ama çok güçlü takımı Kasımpaşa’ya maçın başından sonuna kadar pres uyguladılar. Kasımpaşa kalesi önünden ayrılmadılar, adam markajı, alan daraltma, boş alana topu taşıma, koridor pasları, yardımlaşma, gol sevinci yaşamayı da takım halinde gördük. Şut gördük, mücadele gördük, ruh gördük. Deyim yerinde ise  ölümüne oynadılar .. Aldıkları 3 puan, analarının ak sütü gibi helaldir.  Bence , ‘ Baba sözünü dinleyen bir takım ‘ olma yolunda hızla gidiyorlar.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.