Gündem Haber Girişi : 09 Aralık 2023 14:29

Bakan Yerlikaya, Erzurum’da yeni mezun polislere seslendi

Bakan Yerlikaya, Erzurum’da yeni mezun polislere seslendi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Erzurum'da 9 aylık eğitim sonrası yeni mezun olan polis memurlarına hitap etti: Teröre, zehir tacirlerine, kaçakçılara, suç örgütlerine göz açtırmayacaksınız...
Bakan Yerlikaya, Erzurum’da yeni mezun polislere seslendi

Erzurum Post-İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Polis Akademisi Erzurum Polis Meslek Eğitim Merkezi'nin mezuniyet törenine katıldı.  Bakan Yerlikaya, 21 merkezde 12 bin 76 öğrencinin mezuniyet sevinci yaşadığını belirterek, "Sokaklarımızda, şehirlerimizde her türlü suç ve suçluyla amansız şekilde mücadele edeceksiniz. Teröre, zehir tacirlerine, kaçakçılara, organize suç örgütlerine göz açtırmayacaksınız. Hukuka bağlılıktan asla ayrılmayacaksınız. Kanunların size verdiği yetkiyi kullanırken sınırları asla aşmayacaksınız" dedi.

 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Polis Akademisi Erzurum Polis Meslek Eğitim Merkezi'nin mezuniyet törenine katıldı. Düzenlenen törene İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Vali Mustafa Çiftçi, AKP milletvekilleri Selami Altınok, Mehmet Emin Öz, Fatma Öncü, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak, Erzurum Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, polis müdürleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

 

 

"HERKESİN POLİSİ KENDİ VİCDANIDIR, FAKAT POLİS VİCDANI OLMAYANLARIN KARŞISINDADIR"

 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, törende yaptığı konuşmada 9 aylık zorlu eğitimlerini tamamlayan 21 polis mesleki eğitim merkezinde 12 bin 76 öğrencinin mezuniyet sevinci yaşadığını söyledi.  Yerlikaya, "Bazı meslekler vardır, en başta adanmışlık ister. Fedakârlık ister, gayret ister, azim ister. İşte polislik, tam da böyle bir meslektir. Suçlunun ve zalimin karşısında dimdik durmanın, her ne pahasına olursa olsun milletini korumanın adıdır polislik. Yüreklerde çarpan vatan aşkının, millet sevdasının tezahürüdür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadeleriyle; Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır" dedi.

 

"DEVLETİMİZE SADAKATTEN ASLA AYRILMAYACAKSINIZ"

 

Bakan Yerlikaya, mezun olan öğrencilerin artık İçişleri Bakanlığı ailesinin birer ferdi olduklarını belirterek şöyle konuştu:

 

"Nene Hatun'un diyarında, bu şanlı üniformayı kuşandınız. Büyük bir milli bilinç ve vazife şuuruyla, cennet vatanımızın dört bir köşesinde görev yapacaksınız. Eğer sokaklarımızda, caddelerimizde, şehirlerimizde huzur olacaksa bu sizlerin sayesinde olacak. Milletimiz evinde başını yastığına güvenle koyacaksa, bu sizlerin emeği ve fedakârlığıyla olacak. Sokaklarımızda, şehirlerimizde her türlü suç ve suçluyla amansız şekilde mücadele edeceksiniz. Teröre, zehir tacirlerine, kaçakçılara, organize suç örgütlerine göz açtırmayacaksınız. Hukuka bağlılıktan asla ayrılmayacaksınız. Kanunların size verdiği yetkiyi kullanırken sınırları asla aşmayacaksınız. Meslek hayatınız boyunca kanundan, hukuktan, ahlaktan, milletimize bağlılıktan ve devletimize sadakatten asla ayrılmayacaksınız. En puslu gecelerde dahi, daima sizlere doğru yolu gösterecek olan vicdan pusulanızı takip edeceksiniz. Asla aklınızdan çıkarmayın. Artık sizler, İçişleri Bakanlığı ailesinin birer ferdisiniz. Hepimizin tek bir gayesi var; o da aziz milletimizin huzuru ve güvenliğidir. "

 

Bakan Yerlikaya konuşmasından sonra 29'uncu dönemi ilk 10'da bitiren öğrencilere hediye verdi. Polis bandosu eşliğinde marş okuyan mezun öğrenciler, daha sonra yemin ederek polisliğe ilk adımı attı. Törende Erzurum Müftüsü Rüstem Car, katılımcılara dua etti. Dua sonrası mezun öğrenciler kep atarak bu mutlu anlarını kutladı.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.