Erzurum Haber Girişi : 24 Mayıs 2022 18:08

Banka önüne çadır kurdu, gece gündüz eylem nöbetinde

Banka önüne çadır kurdu, gece gündüz eylem nöbetinde
Emekli Zekeriya Batmaz, Erzurum'da özel bir bakaya maaşını taşıdıktan sonra aldığı kredinin sigorta pirimi ve faizinin yüksek olmasını protesto ederek banka önüne çadır kurarak eyleme başladı.

Erzurum Post-Orhan BOZKURT-Erzurum’da yaşayan 72 yaşındaki emekli tesisat ustası Zekeriya Batmaz, maaş aldığı bankayı protesto ederek eyleme başladı. Batmaz, özel bir bankanın, "Emekli maaşını buraya taşı 3 bin TL promosyon kazan" reklamı sonrası maaşınıo bankaya taşıdı.

 

Batmaz, iddiasına göre bankanın daha sonra verdiği promosyonu geri alması üzerine, çektiği kredinin sigorta ücreti ile faizinin yüksek olduğunu belirterek banka önünde kurduğu çadırda eyleme başladı.

 

 

"SONUÇ ALANA KADAR EYLEMİMİ SÜRDÜRECEĞİM"

 

Batmaz, "Ben emekliyim. Bankanın bir reklamını gördüm. Reklamda, 'Maaşını bu bankaya taşı 3 bin TL'yi al’ diyiyordu. Bende o 3 bin TL'yi almak için emekli maaşımı buraya aktardım. Ancak bir ay sonra o promosyon parasını geri aldılar. Emekli maaşım yetmediği için aynı bankadan 11 bin TL kredi çektim.Bu kredi için 5 bin 500 lira sigorta parası istiyorlar. Burada 60 yaş altı ve üstü olarak emekli kredilerini bölmüşler. 60 yaş üstünün ölüm riski fazla olduğu için sigorta parası daha fazla oluyor" dedi.

 

 

"11 BİN LİRA ALDIM 40 BİN LİRA ÖDEDİM HALA 14 BİN LİRA BORCUM VAR"

 

Bankadan aldığı krediye 5 bin 500 lira sigorta parası eklendiğini de anlatan Batmaz, " Aldığım 11 bin lira 48 ay vade ile 22 bin liraya çıktı. Aldığım para 11 bin TL. Ben bugüne kadar 40 bin lira ödedim. Halen daha banka benden 14 bin lira para istiyor. Maaşım elinde zaten alacağını almadığı zaman bizim bankadan paramızı almak gibi bir şansımız yok. Maaşımdan fazladan para kesiliyor, gerekçe olarak da çektiğim krediyi gösteriyorlar. Belge istediğimde de mahkemeye ver diyorlar. Mağdur oldum, 2 gündür çadır kurdum. Sonuç alana kadar bu etleme devam edeceğim. Benim gibi yüzlerce vatandaş var. Adamlar, hak, hukuk, kanuntanımıyor” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.