Spor Düzenleme Tarihi : 17 Kasım 2023 20:30 Haber Girişi : 18 Kasım 2023 12:26

Başkan Dal, A'dan Z'ye Erzurumspor'un mevcut sürecini anlattı

Başkan Dal, A'dan Z'ye Erzurumspor'un mevcut sürecini anlattı
Erzurumspor Başkanı Ahmet Dal, düzenlediği basın toplantısındA kulübün zorlu bir süreçten geçtiğini belirtti. Dal, kulübe destek çağrısında bulunarak, “Herkesi zorluklarla baş etmeye davet ediyoruz. Mücadeleyi tek başımıza yapmak mümkün değil” dedİ.

Erzurum Post-Trendyol 1. Lig'de mücadele eden Erzurumsporun başkanı Ahmet Dal, düzenlediği basın toplantısında kulübün ekonomik ve sportif durumu hakkında bilgi verdi. Başkan Dal,  mavi-beyazlıların tüm imkansızlıklara rağmen onurlu bir mücadele verdiğini belirterek, altyapıya verdikleri emeklerin karşılığını  almaya başladıklarını söyledi.  Aralık ayında kongre yapılacağını, Kazım Karabekir Stadı ile alakalı yenileme sürecinin de devam ettiğini  anlatan Dal, takıma gönül veren insanları bundan sonraki süreçte destek olmaya davet etti.

 

 

"ALTYAPI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

 

Erzurumspor’un mevcut kadrosunda bulunan  7-8 oyuncunun altyapıdan geldiğini vurgulayan  Başkan Dal, “Bir takımda altyapıdan oyuncu oynarsa hem ekonomik olarak maliyetleri düşürür. Hem de bir futbolcu kazanırız. Aynı zamanda da belki satışından çok ciddi şekilde gelir elde edilebilir. Arda Güler yakın tarihte yaşadığımız en büyük örneklerden bir tanesi. Gençlerbirliği Kulübü, Arda Güler transferiyle transfer yasağını açtı. Bizim şu anda altyapıda yirmi tane hocamız var. Yirmi tane altyapı antrenörü toplam sekiz yaş grubunda toplamda iki yüz tane futbolcumuz var. Ve bu akademide iki yüz tane futbolcu şu anda futbol oynamakta. Bu durumu önemsiyoruz” dedi.

 

 

"KÜME DÜŞSEYDİK SONUMUZ FELAKET OLURDU"

 

Hilton Garden Inn Otelde  düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Ahmet  Dal, geçtiğimiz sezon transfer yasağına, VAR ve hakem hataları ile stadyum sorununa rağmen Erzurumspor’un ligde kalarak adeta bir sportif faciasının önüne geçtiğini anlattı. Dal, “130 Milyon TL’lik borçla bu takım düşseydi. Bu lige çıkmak için 250 milyon TL daha para gerekli olacaktı. Süper Lig şampiyonluğu yaşamış Avrupa’ya gitmiş Bursaspor, Denizlispor ve yine geçen sezon küme düşen Altınordu 2. Ligde yaşam mücadelesi veriyor. Allah korkusun Erzurumspor olarak ligden düşseydik, Eğer bu takım ligde kalmasaydı sportif bir facia olurdu. Erzurum’da geçmişte bir Erzurumspor kapandı. Bu takım düşseydi, Allah korusun sonu felaket olurdu” diye konuştu.

 


 

"ÇOK ZORLU BİR PERYODA GİRİYORUZ"

 

Erzurumspor’un bu sezon futbolcusu, teknik heyeti ve taraftar kenetlenmesiyle 16 puan topladığını ve Play-Off hattının sadece 2 puan gerisinde bulunduğunu ifade eden Dal, “Buraya kadar her şey güzel. Hakemler ve VAR yüzünden kaybettiğimiz puanlar hanemize yazılmış olsaydı, şimdi durum çok daha farklı olurdu. Bundan sonra çok zorlu bir periyoda giriyoruz. Tüm dinamiklerimizle ve taraftarlarımızla bu takıma ve futbolculara sahip çıkmamız, destek verip, güvenmeliyiz. Oyuncularımıza ve teknik heyetimize daha çok inanmamız lazım” dedi.


"TARAFTAR HOCAMIZI, HOCAMIZ DA ERZURUM'U SEVDİ"

 

Süper Ligde dahil bir çok kulüpte teknik direktörler tartışılırken, Erzurumspor’da Hakan Kutlu mayasının tuttuğunu söyleyen Dal, “Hakan Kutlu ile maya tuttu. Hocamız Erzurum’u ve taraftarımızı sevdi. Taraftarlar ona bağlandı. İnşallah nazar değmez ve birlikteliğimiz uzun yıllar devam eder” diye konuştu. Başkan Dal, “Bu çocuklar, Erzurum forması için mücadele ediyor. Terlerinin son damlasını forma için akıtıyorlar. Artık tribünler dolmalı. Bu çocuklar için tribünleri doldurun” çağrısında bulundu.

Erzurumspor’un maçlarını kendi evinde oynaması için büyük çaba harcadıklarını ancak taraftarların maçlara ilgi göstermemesinden de yakındı. Dal, “İki kale arkası tribünlerin kapasitesi 10 bin kişi. Oysa biz Göztepe maçında 1500 taraftar karşısında top oynamışız. Göztepe ortalama evinde 20 bin taraftara oynuyor. Erzurum 3. Ligde bile bu tribünleri doldurmuş bir camia. O nedenle artık hiç kimse hiçbir bahane üretmeden kale arkası tribünlerini doldurmalı. Biletler de 25 TL sembolik bir rakam” diye konuştu.

 


“OCAK AYI BAŞINDA STADYUM PROJESİ NETLEŞECEK”

 

İç sahada maç oynadıkları saha için Ekim ayının başında 90 günlük bir projelendirme süresi konulduğunu anlatan Mavi-beyazlı takımın Başkanı Ahmet Dal, “Bugün itibarıyla da 50 günlük sürenin kaldığını ve Ocak ayı başında stadyumun projesinin nasıl bir hal alacağı netleşecek. Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz tarafından takip edilen stad yenileme projesi Ocak ayından itibaren de yoğun gündem konusu olacak. Görevde bulunduğumuz süre zarfında stad konusunu gündemden düşürürsek eğer bu konu gider. Takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

Erzurumspor Başkanı Ahmet Dal önümüzdeki ay genel kurul yapacaklarını ve kulübe gönül verenleri desteklemeye davet etti.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.