Erzurum Post-Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kur garantili TL mevduat hesabı modelini Maliye Bakanı Nurettin Nebati'ye önerenlerden birisi olduğunu, şimdi de altınla ilgili yeni bir model önerisinde daha bulunduğunu açıkladı. Sekmen,"Bakın bu şekilde yakın zamanda dolar 9 liraya 10 liraya düşecek. Buradan ilan ediyorum. Dolar, 9 lira 10 liraya düşecek" dedi. 


Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kardelen TV'de katıldığı programda gazeteciler Esat Bindesen ve Ayhan Türkez'in sorularını cevapladı. Başkan Sekmen, ülke ekonomisi hakkındaki görüşlerini aktararak, çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

 


 

"ETRAFIMIZA BAKIP ŞÜKREDECEĞİZ"

 

Ülke gündemi ve yaşanan ekonomik sıkıntılarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Sekmen, "Etrafımıza bakacağız halimize şükredeceğiz. Doların ve Euro'nun kuru ile oynadılar. Hiç dolar ile alakası olmayan vatandaşlarımızı Dolar ve Euro almaya yönlendirdiler, gerek yok. Bunun karşılığında Sayın Cumhurbaşkanımız ve heyeti güzel kararlar aldı. Kur garantili TL mevduat hesabı. Geleceksin, kurunu bozduracaksın, devlet sana garanti ediyor. Dönemin sonunda ne zaman istersen, kurunu o kurdan geri alacak artı nemasını alacak. Hiç bir zararın olmayacak. Bu ateşi söndürdüler daha da söndürecekler" dedi.

 

 

 "BEN EKONOMİSTİM... ÖNERİM TELEFONUMDA KAYITLI"

 

Kendisisnin İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi ve Ankara Üniversitesi Bankacılık Yüksekokulu mezunu olduğunu ve bankacılık deneyim bulunduğunu anlatan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kur garantili TL mevduatı formülünü  Maliye Bakanı Nurettin Nebati’ye önerenlerden birisinin kendisi olduğunu açıkladı. Başkan Sekmen, "Buradan duyuru yapıyorum. Ben ekonomistim. Bu öneriyi yapanlardan biri de benim. Sayın Maliye Bakanı'mıza bu olayın evvelinde öneriyi getirenlerden biri de benim. Telefonumun Whatsapp'ında mesajlarımda kayıtlı bu. Önerdim, Sayın Bakanımız döndü.

 

 

"MALİYE BAKANINA BU AKŞAM YENİ BİR FORMÜL DAHA ÖNERDİM"

 

"Bu akşam yeni bir model daha önerdim. Önerimde şu: Yastık altındaki altınları da getirin diyor devlet. Bunları devletle anlaşmalı bir kuyumcu da sertifikalandırıp bozdurmaya dayalı yani, 22 ayar, 18 ayar, 14 ayar altını getiriyorsun, derleyip topluyorsun 24 ayara çeviriyorsun bir sertifika alıp onu bankaya götürüyorsun. Benim önerim öyle değil. Diyorum ki, bugün önerdim sayın maliye bakanımıza, kolumdaki bileziği, küpeyi, bilekliği altınla ilgili takı ne varsa onlar tartılsın, bir değer biçilsin bir sertifikaya bağlansın. Sertifikayla beraber bu takılar bankada denetim  kontrolünde kiralık kasaya konsun. O süre içerisinde devlet bunları teminat olarak tutsun. Kadın, bir düğünde bir takım zamanında ihtiyacı varsa gelsin alsın. O süre izinli sayılsın, kullansın. Tekrar getirsin aynı sertifikayla kasaya koysun. Böylece tonlarca altın, Allah'ın izniyle devletin zimmetinde emanetinde toplanacak. Ve devlet bunun karşılığında her türlü yatırımını yapabilecek, her türlü finansal aracı da kullanabilecek" diye konuştu.

 

 

"VATANDAŞ ALTININI HEM HIRSIZLIKTAN KORUYACAK, HEM DE NEMA ALACAK" 

 

Başkan Sekmen, yeni model önerisisnin detaylarını da şöyle açıkladı:

 

"Çünkü biliyorsunuz, genelde paralar geçmişte altına göre bastırılırdı. Elinde ne kadar altın varsa o değerde kağıt para basardın. Şimdi bunu maalesef gayri resmi bir kuruma taşıdılar. Şu andaki dünya yönetimini elinde bulunduranlar. Bu böyle olduğu zaman devletimiz, hem vatandaşımız altınını hırsızlıktan çalıntıdan koruyacak, hem de bir nema alacak. Öbür türlü şu anda uygulanan dediğim gibi o altın bozduruluyor, saflaştırılıp 24 ayara çevrilip o şekilde kullanılıyor. Benim ki o değil. Onun neması biraz daha yüksek olabilir, bunun neması biraz daha az olabilir. Ama herkes altınını istediği zaman gelir, bir gün düğünde takar getirir tekrar kasaya koyar. Tabi bunlar banka kayıtlarıyla olmak şartıyla.

 

 

"ÜÇ KURUŞ ETMEYEN BİRİLERİNİN PARALARIDA DEĞERLENMEYECEK... DOLAR 9-10 LİRAYA DÜŞECEK... "

 

Ayrıca TL dövizi getirip kur garantisi altında TL'ye çevirenlerde tahmin ediyorum 100 milyar TL'yi geçti. Geçecek bunun başka çaresi yok. Ve böylece de durup dururken üç kuruş etmez birilerinin  paralarını da değerlendirmemiş olacağız. Bizim kendi paramız var, kendi TL'miz var. Bakın bu şekilde yakın zamanda dolar 9 liraya 10 liraya düşecek. Buradan ilan ediyorum. 9 lira 10 liraya düşecek. Bu sistemi biraz daha çalıştıralım düşecek. Çünkü millet niye gidip alsın. Tamam yine dövize bağlayın. Adı döviz olsun, kurumu 1000 lira döviz altında TL'ye yatırayım hem nemamı alayım hem param korunsun bak göreceksiniz Türkiye şaha kalkacak."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
MorSektor