İlçeler Haber Girişi : 01 Nisan 2020 12:50

Başkan Uçar'dan, vatandaşa Korona mektubu!

Başkan Uçar'dan, vatandaşa  Korona mektubu!
Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, şimdi de ilçede yaşayan vatandaşlara mektup yoluyla koronavirüsle mücadele ile ilgili önemli mesajlar gönderdi.

Erzurum Post-Tüm Dünyayı etkisi altına alan “koronavirüs” ile mücadele kapsamında oluşturduğu dezenfekte ordusu ile yoğun bir çalışma temposu sergileyen Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, şimdi de ilçede yaşayan vatandaşlara mektup yoluyla koronavirüsle mücadele ile ilgili önemli mesajlar gönderdi.

 

Yakutiye ilçesinde yer alan işletmeler, konutlar, ve tüm ortak alanlarda başlattığı dezenfekte seferberliğini bir de uyarıcı el broşürleri ve bilgilendirici mektupla farkındalık oluşturan Başkan Mahmut Uçar, vatandaşlara evde kalmaları yönündeki çağrıları göz ardı etmemeleri konusunda bir kez daha uyarda bulundu.

“Evde Kal” Çağrısını yineledi

 

Yazdığı mektupta söz konusu salgının gelişme aşamalarını ve Sağlık Bakanlığı’nın virüsla mücadele yöntemlerini vatandaşa anlatan Başkan Mahmut Uçar,  kendi kaleme aldığı mektubunda şu ifadelere yer verdi; 

 

“Kıymetli Hemşehrim;

 Öncelikle sizi ve ailenizi saygı ve hürmetle selamlıyorum. Sizlerin de yakından takip ettiği gibi tüm dünyada kısa sürede salgın haline dönüşen, koronavirüs adı verilen bir virüsün neden olduğu COVID-19 hastalığı ülkemizde de hızla yayılmaya başlamıştır. 

 

 Bu hastalık ilk olarak 2019 Aralık ayının sonlarında Çin’in Wuhan Eyaleti’nde ateş, öksürük, nefes darlığı gibi şikâyetlerle hastanelere başvuran kişilerde yapılan araştırmalar sonucunda tanımlanmıştır.

 

COVID-19 hastalığı insandan insana virüsün geçmesi ile oluşur.  Virüsü taşıyan bireylerin öksürmeleri, hapşırmaları ile ortama saçılan virüs damlacıklarının solunması ile veya üzerine virüs yerleşmiş eşya ve yüzeylere el ile temas edilmesi sonucunda bulaşır. Bu virüs bulaştığı kişilerde hafif bir soğuk algınlığı tablosu oluşturabileceği gibi şiddetli solunum sıkıntısı yaşatacak kadar ağır bir hastalık tablosuna da sebep olabilir. 

 

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de konuyla ilgili çalışmalar devam etmesine rağmen söz konusu bu virüse karşı kullanılabilecek bir aşı veya etkin bir ilaç henüz bulunmamaktadır. Ancak şunu net olarak biliyoruz ki bu virüsle mücadelede en etkin yöntem bulaşmayı önleyecek tedbirler almaktır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.