İlçeler Haber Girişi : 30 Temmuz 2022 16:58

Başkan Uçar: Hiç kimseyi ötekileştirmeden hizmet gayretindeyim

Başkan Uçar: Hiç kimseyi ötekileştirmeden hizmet gayretindeyim
Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, Erzurum Post’u ziyaret etti. Genel Yayın Yönetmenimiz Orhan Bozkurt ile görüşen Başkan Uçar, Yakutiye Belediyesi’nin hizmetleri ve yapacakları hizmetleri anlattı.

Erzurum Post-Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, Pandemi dolaysıyla ara verdikleri Erzurum Ovası Güreş Şenlikleri ile birincisini yaptıkları Rahvan At yarışlarının ikincisini yapacaklarını söyledi.  Erzurum Post’u ziyaret ederek Genel Yayın Yönetmenimiz Orhan Bozkurt ile görüşen Başkan Uçar, Yakutiye Belediyesi’nin hizmetleri ve yapacakları hizmetleri anlattı.


Rahvan At yarışlarını geleneksel hale getirdiklerini, Erzurum Ovası Güreş şenliklerini da geleneksel hale getireceklerinin altını çizen Başkan Uçar, Erzurum Ovası Güreş Şenliklerini 14 Ağustos tarihinde, Rahvan At yarışlarını ise  Eylül ayı içerisinde yapılacağını açıkladı.
 
 

“ROL MODELİM CUMHURBAŞKANIMIZ ERDOĞAN”

 

Ak Parti’den Yakutiye Belediye Başkan adayı olduğunu ve seçildiğini, siyasete kendisine rol model olarak, halk için çalışan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı örnek aldığını vurgulayan Başkan Mahmut Uçar, Ak Parti’den Yakutiye Belediye Başkan adayı olduğunu ve seçildiğini ancak seçimi kazandıktan sonra hiç kimseyi ötekileştirmeden ve ayrım yapmadan Belediye Başkanı olarak hizmet etmeye gayret ettiğini söyledi.

 

Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Uçar, hekim ve bir köy çocuğu olmasınında avantajlarını anlatarak Yakutiye’de yaşayan hemşehrileri ile kurduğu bağı şöyle açıkladı:

“Ben, şu kesimden, şu köyden, şu mahalleden daha fazla oy aldık, buralara daha fazla hizmet edelim anlayışı içerisinde hiç olmadım. Hiç de olmayacağım.  Hizmetlerimizi planlarken halkın ihtiyaçlarının belirlenmesi noktasında her kesime ulaşmaya çalışıyoruz. Biz ilçe belediyesiyiz. Bizim imkanlarımız bellidir. Bizim mega projelerimiz yok. Ama biz ilçemizin temizliğini yaparız. Asfaltını dökeriz, Yeşil alanlar oluştururuz. Parklar yaparız, kaldırımlar yaparız, Sosyal Belediyeciliği ön plana çıkarırız, ihtiyaç sahiplerine ulaşırız. Büyük projeleri Büyükşehir Belediyemiz zaten yapıyor. Bizde elimizden gelen desteğimizi Büyükşehir ile paylaşırız. Zaten Alt belediyelerin görev alanları, yapabilecekleri de bellidir”

 
 

“MESAİM BİTER BİTMES KÖY MAHALLELERE GİDİYORUM”
 

 

Vatandaşlarla iç içe olmayı sevdiğini de vurgulayan Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, belediyedeki resmi mesaisini tamamladıktan sonra kalan vaktini ise mahalle olan köylere giderek geçirdiğini anlattı.

 

Dr.Uçar, muhtarlarla sürekli görüş alış-verişi içerisinde olduğunu ve bizzat bürokratik işlerini onlarla birlikte takip etmeye çalıştığını, ilçedeki öğrenciler, veliler ve daha birçok kesimle bir araya gelmeyi de ihmal etmediğini söyledi.

 

DOĞU ANADOLU’NUN İLK VE TEK SIFIR ATIK BELGESİ OLAN BELEDİYE

 

Başkan Uçar, Yakutiye Belediyesi olarak çağdaş kentlerin olmazsa olmazı sıfır atık konusunda da  tüm şartları yerine getirdiklerini, Doğu Anadolu Bölgesi’nde sıfır atık belgesi alan ilk belediye olduklarını belirterek, “Türkiye’de toplam bin 361 belediyeden 71 belediye sıfır atık belgesi aldı. Yakutiye Belediyesi Doğu Anadolu’da bu alanda tek belediye oldu” dedi

 

Başkan Dr. Uçar, günün anısına Genel Yayın Yönetmenimiz Orhan Bozkurt’a Yakutiye Belediyesi’nin bilim adamları ve sanat tarihçilerle birlikte uzun bir çalışma sonrası hazırlanan ‘Şehr-i Kadim Erzurum’ haritasını hediye etti.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.