İlçeler Haber Girişi : 11 Aralık 2023 16:01

Belediye ortak kullanım alanlarını esnafa sattı

Belediye ortak kullanım alanlarını esnafa sattı
Aziziye Belediyesi’nin arsa payından dolayı bina sahiplerinin ortak kullanım alanı olan işyeri önlerini sattığı ortaya çıktı. Kentte model olarak gösterilen Dadaşkent Milli Egemenlik Caddesi, rant uğruna izin verilen uygulama ile bu görüntülere büründü.
Belediye ortak kullanım alanlarını esnafa sattı

Erzurum Post- Orhan Bozkurt'un haberi-Erzurum’da AKP’li Aziziye Belediyesi’nin arsa payından dolayı bina sahiplerinin ortak kullanım alanı olan işyeri önlerini esnafa sattığı ortaya çıktı. Skandal karara itiraz eden bazı apartman sakinleri idare mahkemesine açtıkları davaları kazanmalarına rağmen, belediye buna uymadı ve sundurma adı altında ilçenin imar planına aykırı uygulamasını sürdürdü.

 

 

Aziziye ilçesine bağlı Dadaşkent semti geniş yolları ve kaldırımları ile Erzurum’da model olduğu gibi aynı zamanda da örnek gösterilen bir mimari yapıya sahipti. Yaklaşık 10 yıl önce göreve başlayan AKP’li Başkan Muhammed Cevdet Orhan ve belediye meclisi, ilçedeki bu caddeye sundurma yapılmasına karar verdi.

 

 

TAHTADAN, ÇADIRDAN SUNDURMA

 

Sundurma, yapı yaklaşma mesafesine uyulması şartı ile yağmur, güneş ve rüzgar gibi faktörlerden korunmak için binaya bitişik olarak inşa edilen bölme; duvarsız, 3 tarafı açık yapılar olarak biliniyor. Ancak Aziziye Belediyesi gelir elde etmek için aldığı meclis kararıyla ilçede sundurma yapılmasına izin verdi. Parası olan çelik konstrüksiyondan, parası olmayan ise naylon, çadır ve tahtadan yaptıkları sundurmalarla adeta ilçenin mimari görüntüsünü katlederken, belediye seyretmekle yetindi.

 

 

Sadece ilçenin değil Erzurum’un en güzel caddelerinden olan eski adı Milli Egemenlik, yeni adıyla Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı’nda yapılan sundurmalara esnafın tamamının talebi olmayınca, ortaya oldukça çirkin bir görüntü çıktı.

 

 

Sundurmaların yapıldığı alanlarda tüm bina sahiplerinin hakkı bulunurken, belediyenin esnafa söz konusu alanları satması tepkileri de beraberinde getirdi. Bazı esnafların ise dükkan cephelerinin yanı sıra bina girişlerinde bulunan apartman boşluklarını da kapatarak işyerlerine kattıkları gözlendi. Kaynak: SÖZCÜ

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.