Beyaz dişlerin sosyal yaşantıdaki önemi

Dişlerin sağlıklı,temiz,beyaz ve inci gibi olması hem sağlık hem de estetik açıdan oldukça önemlidir. Dişler insanların özgüvenini doğrudan etkiler aynaya baktığında bile kendini en iyi haliyle görmek ister.

 

Sağlıklı beyaz dişlerin sosyal yaşantıdaki önemi büyüktür. Her insanın aynı tornadan çıkmış gibi dişleri inci gibi sıra sıra ve beyaz olmaya bilir, burada işin içine diş hekimleri girer. Sağlıksız kötü gözüken dişler kişinin hem sağlığını hem de özgüvenini etkiler.

 

Her insan karşındaki kişinin ilk etapta yüzüne dişlerine bakar dişleri saklama şansımız yok. Sırf bu yüzde doya doya kahkaha atamayan gülümseyemeyen insanlar var. Dişlerimiz hem yiyecekleri öğüten önemli mekanizma, hem sesleri güzel ve doğru çıkamamıza yardımcı olan araç hem de estetik açıdan bize zerafet katan unsurdur.

 

Çağımızda estetik şuan en uçlarda olmayan yapılmayan şey yok, insanlar artık rahatsız olduğu olmak istediği her görüntüye kavuşabiliyor. Bunlardan biri de gülüş estetiği, günümüzde en başta kişinin kendisi için sonrada toplum için de daha iyi ve sağlıklı gözükmesi için, en başta sağlığına dikkat etmesi gerekiyor. Bunu gerek sağlıklı beslenerek gerek ağız hijyeni ile sağlamalıdır.

 

Ağız için de ve dişlerde sorun var ise daha kötü sonuçlar ile karşılaşmadan diş hekimine gidilmelidir. Tedavi sonucunda kişiye özgü gülüş tasarımı ve estetiği yapılabilir.

 

Dişlerimizin rengi, gülüşümüze büyük artılar veya eksiler katabilmektedir. Özellikle sigara kullanımı, çay ve kahve gibi içeceklerin çok tüketilmesi ve ağız hijyeninin sağlanmaması dişlerimizin rengi üzerinde rol oynuyor. Bunları azaltıp sararan dişlerin beyazlatılması içinde gene diş hekimine gidilmelidir.

 

Diş beyazlatmada en önemli durum hekim kontrolünde, hekim kliniğinde ve hekim gözetimi altında yapılmasıdır. Diş beyazlatma hekim kontrolünde yapıldığında herhangi bir sorunla karşılaşılmaz ve dişlerin yüzeyinde aşınma meydana gelmez ya da hassasiyet görülmez. Hekim kontrolünde maksimum diş beyazlatmadan sonra birkaç saat hassasiyet olabilir ancak hekiminiz bu durumla ilgili size bilgi verecektir.

 

Herhangi ağız diş sağlığındaki olumsuzluklarda ise; günümüzde dijital diş hekimliğinin yaygınlaşmasıyla birlikte bu problemlerin tedavisi tek seansta veya bir günde yapabilmektedir. Düzenli olarak kontrollerinizi yaptırmanız ise oluşabilecek problemlerin önlenmesinde büyük önem taşımaktadır.

 

Hem sağlığımız ve kendimizi en iyi halimizle görmemiz açısından sağlığımıza dikkat etmemiz hijyene önem vermemiz ve olumsuz durumlarda mutlaka diş hekimine gidip tedavilerimizi yaptırmamız gerekmektedir.Güzel bir gülüşe sahip olmak, hayal değildir tecrübeli diş hekiminin, uygulayacağı tasarım ile mümkündür.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.