Binali Yıldırım: ‘Başbakan olacağım’ diyenler var!

Erzurum Post- AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AKP Erzurum Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'na katılarak konuşma yaptı. Programa AKP Erzurum Milletvekilleri Recep Akdağ ve Selami Altınok, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AKP İl Başkanı Mehmet Emin Öz, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve partililer de katıldı.

 

 

"ŞEHİR HASTANELERİNE LAF EDENLERİN BUGÜNLERDE SESİ ÇIKMIYOR"

 

AKP iktidarının en fazla konuşulan iki alanı olduğunu ifade eden Yıldırım, "Birisi ulaşım, birisi sağlıktır. O sağlığın mimarı Recep Akdağ'dır, lideri de Recep Tayyip Erdoğan'dır. İnsan hafızası unutmaya meyillidir. Onun için kısa kısa hatırlatmakta yarar var. Bu ülkede en temel hak yaşam hakkı olan sağlık hizmetlerine erişimde problem vardı. İnsanlar sağlık hizmetine erişemediği gibi gittiğinde de imkanı yoksa hastanede rehin kalıyordu. Ama bugün herkese ister sosyal güvencesi olsun, ister olmasın sağlık hizmeti veriliyor. Bu durum Amerika'da nasıl? Amerika'da paran yoksa ölürsün. Hiç kimse yüzüne bakmaz. Bu şehir hastanelerine laf edenler rant sağladınız, yandaşlara iş çıkardınız diyenlerin bugünlerde sesi çıkıyor mu? Çıkamıyor. Çünkü mahcup oldular" diye konuştu.

 

 

"YOLLARI BÖLDÜK, HAYATI MİLLETİ, ÜLKEYİ BİRLEŞTİRDİK"

 

Yıldırım, şehir hastanelerinin salgın döneminde öneminin bir kez daha her kesim tarafından anlaşıldığını anlatarak şunları söyledi: "Eğer biz bu şehir hastanelerini yapmamış olsaydık, hazırlıksız yakalansaydık ne olurdu halimize. Sadece kendi vatandaşımıza değil, ihtiyacı olan dünyanın çok çeşitli yerlerinde ki 156 ülkeye de yardım eli uzatan bir Türkiye var. Bunun sebebi geçmişte yapılan gerek insana, gerekse hastane fiziksel altyapısına olan yatırımdır. Sadece Erzurum'da 400 bin metrekare sağlıkla ilgili alan var, 2 binden fazla doktor, 3 binden fazla sağlık çalışanı var. Bu rakamlar 2000'li yılların başında 10'da 1'i kadardı. Ambulans sayıları parmakla gösteriliyordu, say say bitmez. Ulaşımda yolları böldük, hayatı, milleti, ülkeyi birleştirdik. Uzakları yakınlaştırdık. Bir şeyi çok önemsedik başından beri dedik ki; yolları böleriz, Türkiye'yi böldürtmeyiz. Terörle mücadelede destanlar yazdık. Selami Altınok bir kahramandır. İçişlerinde yaptığı hizmetler, Mecliste yaptığı hizmetler bizim gururumuzdur. Mehmet Sekmen'i İstanbul'dan biliriz. Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşı olarak biliriz."

 

 

"PANDEMİDE FİBER HATTIMIZ OLMASA İFLAS EDECEKTİK"

 

Binali Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hava yolunu halkın yolu yapacağız dedik yaptık. İnternet sizin yol arkadaşınız, size hiçbir palavra sökmez. Akıllı saat, telefonla dünya avucunuzun içinde, her şeyin doğrusunu anında görebiliyorsunuz. Sosyal medyada kim yalan söylüyor, kim iftira ediyor, neler oluyor sadece Türkiye'de değil, bütün dünyada. Bakın eğer bu pandemi bizim 445 bin kilometre fiber hattımız olmasaydı biz nasıl işe, alışverişe gitmeden, hayatımızı, işlerimizi nasıl yapacaktık? İflas edecektik.

 

Hayatı durdurmadık, elektronik ticaretle, e-Devlet marifetiyle sistem tıkır tıkır işledi. Bu vizyondur, öngörüdür. Türkiye'de solun hizmet ve ihracat yapma diye bir kabiliyeti yok. Çünkü onlar hiç millet desteğiyle iktidar olamadılar. İktidar olamayınca da nasıl hizmet yapacaksın."

 

 

“ BAŞBAKAN OLACAĞIM DİYENLER VAR”

 

Son günlerde yaşanan sistem tartışmasıyla ilgili de değerlendirmede bulunan Yıldırım, şu açıklamalarda bulundu:

 

* Bugünlerde ‘sistem değişsin’ diyenler var, ‘başbakan olacağım’ diyenler var, her tarafta lafın bini bir para.

 

* Bakın Cumhuriyet tarihinden bu tarafa kurulan hükümetlerin ömrü sadece 1,5 yıl. Bir buçuk yılda ne yapabilirsiniz soruyorum. 1,5 yılda hangi projeyi başlar bitirirsiniz.

 

* Sansa Deresi’ne 50 tane köprü yapabilir misiniz. Sansa Deresi’ni, Fırat’ı dize getirebilir misiniz? 6 saatte şuradan bağırsan duyulacak Erzincan’a gidemiyordunuz. Şimdi nasıl gidiyorsunuz? 1 saat 15 dakika, bilemedin 1.5 saat. İşte medeniyet bu.

 

 

“LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMÜYOR”

 

Türkiye’de solun hizmet ve icraat yapma kabiliyeti olmadığını söyleyen Yıldırım, şunları belirtti:

 

* Bunu niye söylüyorum? Çünkü onlar hiç millet desteğiyle iktidar olamayınca nasıl hizmet yapacaksın. Ama onların hakkını yemeyelim, onların da uzmanlaştığı bir konu var; konuşmak. İktidara gelemedikleri için konuşa konuşa konuşa, konuşmakta uzman oldular. Onların bu hakkını teslim etmek gerekir.

 

* Lafla peynir gemisi yürümüyor biz ne deriz az laf çok iş. Bir arpa boyu konuşacağız, dağlar kadar hizmet yapacağız. Yaptık mı, bundan sonra da AK Parti yapar.

 

* Bu iş tecrübe ister, tecrübesiyle, heyecanı, gençliğin enerjisini birleştirerek evelallah 2023 hedeflerimize kararlı bir şekilde yürüyeceğiz.

 

 

“20 YILIN ÖZETİ: GÜVEN VE İSTİKRAR”

 

“Güven ve istikrar iki tane sihirli kelime. 20 yılın özeti bu” diyen Yıldırım, şöyle devam etti:

 

* Eğer güven istikrar olmasaydı biz ne okullar ne hastaneler ne sanayi tesisleri ne de bu kadar istihdam, bunların hiçbirini yapamazdık. Şu 1,5 sene sadece Türkiye’nin değil dünyanın dengesini altüst etti. Çünkü yarım gramlık bir mikrop dünyayı dize getirdi.

 

* Hiçbir teknoloji gelişmişlik bir zenginlik işe yaramadı. Bakın bir kriz olur, afet olur, deprem olur, Allah göstermesin yangın, sel olur bunları yaşayan milletiz. Bunları yönetirsiniz, üstesinden gelirsiniz ama belirsizliği yönetemezsiniz. Belirsizlik yönetilemeyen bir şeydir.

 

* Bugün yaşadıklarımızın sebebi belirsizliktir. Kimse plan yapamıyor 3 ay sonra 6 ay sonra ne olacak, 1 sene sonra ne olacak hiç kimse öngöremiyor. Öngöremezseniz bekliyorsunuz, bekleyince üretim olmuyor, bekleyince hizmet yavaşlıyor, ticaret yavaşlıyor, istihdam azalıyor.

 

* Dolayısıyla bu şartlar altında dünyanın her tarafında sorun var. Sorun eskisi kadar üretim yapılamıyor. Eskisi kadar üretim yapılamayınca fiyatlar, maliyetler yükseliyor.

 

* Bir malın alıcısı çok, mal azsa kıymeti artar. Tersi mal çok alıcısı az o zaman malın değeri düşer. Bazen patates pahalı, bazen ucuz olur. Bazen soğan pahalı, bazen ucuz oluyor. Bu ne oluyor, işte bu arz taleple ilgili bir şey. Pandemi dediğimiz salgın arz talep dengesini alt üst etti. Bu geçici bir şey böyle kalmayacak.

 

* Dünyada ihracatını artıran nadir ülkelerden biri biziz. Dünyanın yüzde 3,5 küçüldüğü yerde biz 1,8 büyümeyle kapattık geçen seneyi, kendimize haksızlık etmeyelim. Yani üçünden kötüysek 23’ünden iyiyiz böyle görelim. Bu bizim için yeterli değil, bize yakışan hep iyi olmak.

 

Program sonunda Binali Yıldırım, partili gençlerle birlikte “Her şey seni hatırlatıyor” şarkısını söyledi.

 

Orhan BOZKURT/Sözcü

  • 6 / 1 Binali Yıldırım: ‘Başbakan olacağım’ diyenler var! 0

  • 6 / 2 Binali Yıldırım: ‘Başbakan olacağım’ diyenler var! 1

  • 6 / 3 Binali Yıldırım: ‘Başbakan olacağım’ diyenler var! 2

  • 6 / 4 Binali Yıldırım: ‘Başbakan olacağım’ diyenler var! 3

  • 6 / 5 Binali Yıldırım: ‘Başbakan olacağım’ diyenler var! 4

  • 6 / 6 Binali Yıldırım: ‘Başbakan olacağım’ diyenler var! 5

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
MorSektor