Siyaset Haber Girişi : 29 Ekim 2022 16:17

Bingöl: Cumhuriyet, Milli Mücadelenin bir sonucudur

Bingöl: Cumhuriyet, Milli Mücadelenin bir sonucudur
DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı A.Vahit Bingöl, Cumhuriyet Bayramının 99. Yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda; "

Erzurum Post-Cumhuriyet Bayramının 99. Yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı A.Vahit Bingöl, tarihin dönüm noktası olan ve destansı bir istiklal mücadelesi sonunda kazanılan bu büyük zaferi kutlayarak,”Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum" dedi.

 

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 99. Yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Erzurum İl Başkanı A. Vahit Bingöl, Cumhuriyet Bayramı’nın ayrı bir önem taşıdığını söyledi. Başkan Bingöl, “Şanlı ecdadımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde tüm zorluklara rağmen verdiği mücadele ile tam bir destan yazılarak Cumhuriyetimiz kurulmuştur. 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet'in ilanı ve milletin kayıtsız şartsız egemenliği kabul edilerek bağımsızlık mücadelesinin ruhu ortaya konmuştur. Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur. Üstün gayret ve fedakarlıklarla kurulan Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalması hepimizin en büyük hedefi ve arzusudur.

 

 

Gücünü aziz Türk milletinin kendisine bağlılığından alan cumhuriyetimizi, bize armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm İstiklal Savaşı kahramanlarını, kurucu meclisimizin değerli üyelerini, ebediyete intikal etmiş devlet adamlarımızı ve vatanın bölünmez bütünlüğü için can veren tüm şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. 29 Ekim 1923, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir. Ülkesini işgal etmek isteyen güçlere karşı destansı bir istiklal mücadelesi veren milletimizin kazandığı büyük zaferi kutluyorum. Milletimiz bu kararıyla hakimiyetin millet iradesinde olduğunu ilan etmiş ve Cumhuriyetimizi içtenlikle sahiplenmiştir.” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.