Bir Ramazan hoca geçti bu dünyadan

Bir önceki yazımda belirttiğim gibi okuyan insanlardan korkan birileri var çünkü; okuyan insan eleştirir, sorgular, haklarını bilir, dini kendilerine kamuflaj yapıp insanları kandırıp aç bırakıp kendi ceplerini doldurmalarına engel olur.

 

Korkulması gereken okuyup geliştiren, insanlığa faydası olanlar mıdır yoksa okumamış, hiçbir işe yaramayan kendine ve topluma zararı olan mıdır? Ülkemiz açlık ile, yoksulluk ile, eğitimsizlik ile, madde bağımlıları ile, canı sıkılınca insan öldürenler ile boğuşuyor. Hedef olarak gördükleri dini kendi çıkarlarına alet edip ceplerini dolduran din tanımazları anlatan insanları uyaran gerçek din sahipleri. Ülkemizde peyniri zor bulanlar silahı, uyuşturucu maddeyi buluyor.

 

Son günler de iki güzel kalpli insanın cinayeti ile sarsıldık. Bunlardan biri Ramazan hoca; Diyarbakırlı olduğu bilinen 46 yaşındaki Ramazan Pişkin kendini İslam dinine adamış ve küçük yaşlardan beri İslam dinini araştırıp bu konuyla ilgili kitaplar okuyan biri idi. Ramazan Pişkin, toplum içerisinde yaptığı açıklamalarda dolayı bir süre sonra çevresinden “Deli” damgası yemeye başladı ise de sonradan filozof, hoca sıfatları verilmeye başlandı. Kendisiyle ilgili söylenen bu sözleri umursamayan Ramazan Pişkin, küçük yaşlardan araştırıp öğrendiği bilgileri Diyarbakır Ulu Cami’de vatandaşlara anlatmaya başladı. İşlettiği çay ocağı vardı aynı zamanda orası evi idi tesbih satıp sürekli okuyan okutan kimseye zararı olmayan gariban bir adamdı.

 

Daha önce sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamalarda bazı tarikatlar tarafından tehditlere maruz kaldığını belirtmişti. 31 Ocak 2024 günü saat 13.50 sıralarında Cerrahpaşa Mahallesinde bulunan ve kendisinin işlettiği çay ocağında, bıçaklı saldırıya uğramıştır. Göğüs bölgesinden üç bıçak yarası alan ve hastaneye kaldırılan Ramazan Pişkin, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir.

 

Diğer bir katledilen canımız ise; tıpkı Ramazan hoca gibi iyi kalpli olduğu için yardım ettiği için öldürüldü. İzmir Gaziemir ilçesinde taksi şoförlüğü yapan 44 yaşındaki Oğuz Erge, maskeli bir yolcu tarafından arkasından 3 el ateş edilerek öldürülmüştü.

 

Yanlış adresler vererek şoförü tenha bir noktaya doğru çeken Delil Aysal'ın cinayetin hemen ardından şoförü gasp edip bazı insanlara güvenmeyeceksin dediği görüldü. Merhametli olmanın sonucunun ölümle sonuçlandığı ülke olmaya başlanıldı.

 

Caydırıcı cezaların artık daha ne kadar bekleyeceğiz dediğimiz günlerdeyiz.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.