Bireysel hataların kazası

Erzurumspor Hatayspor maçında şahsi hataların getirdiği gollerin kurbanı oldu. Defans güven vermedi. İlk gol öncesi de sonrası da Erzurumspor pozisyon geliştirdi ancak bireysel hatalar, gollere sebep oldu. ikinci yarı 10 kişi oynasa bile  Erzurumspor gol aradı, rakip sahaya indi şeref sayısı  olsa tek goller. Bunlarda takımın güzellikleri idi.,

 

Öz eleştiri yaparsak, bu maçta takım da isteksiz  oyuncular vardı. Goller, şahsi hatalardan geldi kalemize. Maçta forvet hattımız hepten yoktu desem yeridir. Güçlü de değildik   Hakemin iyi bir maç yönettiğini söyleyemem. Erzurumspor’a saha avantajı yönünde olumlu bir kararını göremedim.  

 

Yenilen ilk golde defans hatasından rahatlıkla rakip futbolcu, çok rahat bir kafa vuruşu ile fileleri havalandırdı. Kaleci Szumski ‘nin o topa yapacağı hiçbir şey yoktu.

 

İki takımı karşılaştırmak ne derece doğru olur ki ? Hatayspor sezon başı  6 – 7 ay önce  kurulmuş, oturmuş bir takım.  Erzurumspor ara transferde 12 transfer yapmış, 3 tanesi birbirini tanıyan diğerleri birbirine uyum sağlamamış bir takım.

 

LİGDE DİZAYN  MI YAPILIYOR?

 

Hatayspor Süper ligin en iyi takımlarından birisi eğri oturup doğru konuşmak gerekir. Sezonun başından beri  Türkiye’de tüm futbolseverlerin ilgisini çeken , maçları ile zevk veren bir takım.. Hakem bahanesine sığınmıyorum ama bazı gerçekler de var. O gerçeği de yazmak görevimiz. Hatay’ın  böyle bir desteğe ihtiyacı yok, zaten takım çok iyi.. Peki o zaman kimler bir dizayn peşinde? diye sormaktan geri duramıyorum.  Bırakın maçlarını oynasınlar, maçın sonucunu değiştirecek kararlar vermeyin, hak eden kazansın.. Bu haftaki tüm maçlar ve gelecek hafta ki bazı maçlar dizayn iddiamı doğrulayacaktır, kimin elinden tutup çıkartacaklar yukarı ! takip edin.

 

Maçın 19. Dakikasında Gomez ile Aabid Rayane’nin birlikte  yükseldiği hava topundan, sonra saha karıştı. Pozisyonla ilgisi olmayan  Akintola da, Gomez’in üzerine koşarak geldi ve yürüdü..! Akintola hiç kart görmedi.

 

Maçın ilk yarısı biterken Teikeu bulunduğu mevkiyi unutmuş, hiç te profesyonel olmayan bir hareket yaptı. Olacak iş mi ?.  Penaltıda futbolcunun yüzünü yıkamıyorum ama, rakip oyuncunun  düşüşü  ‘artistik paten’ i de geçti.!   Hakem penaltı noktasını tereddütsüz gösterdi! Burası maçın kırılma anı oldu. 1-0 mağlubiyetten beraberlik aranırken fark ta ikiye çıktı bir anda. Aynı Serkan Tokat’ı AAtıf’ın ikinci yarı düşürülüşünde göremedik.

 

İkinci yarı başında gelen kırmızı kart sonrası maç tamamen koptu. İkinci yarı hamle yapacak olan Mesut Bakkal’ın eli kolu bağlandı.  Pozisyonda öncelikle  geri pas yapan defansın kabahati büyük.  47. dakikada Szumski, rakibe direkt vurmadı, ayağına takıldı. Ama hakem çok cömert bir kırmızı kart çıkardı. Ne yazık ki futbolcular itiraz bile etmediler pozisyona.

 

DEMORALİZE OLMAMALI

 

Erzurumspor’un bir  gün bile kaybedecek zamanı yok. Ancak  bazı gerçekleri de sanırım Mesut Bakkal hoca daha iyi görüyordur.. Forvet bloğumuz yok olmuş.. defans bloğunda da Bumal ve Teikeu ‘nun lakaytlıklarına göz yummamak lazım. Bunlar bu maçta 11’i rüyalarında bile göremeyeceklerini bilmeliler mi sayın hocam ?. Bu takımın başarısını bireysel hatalar engelliyor ..Biri pas vermez, biri çalım atar, biri koşmaz..!  ‘Oynamayan her bir futbolcu takımın, her zaman bir  kişi eksik oynaması ‘ anlamına geliyor.

 

Hatayspor maçını geride bırakıp  Galatasaray maçına odaklanmak gerekir. Acayip bir kaza oldu bu maç, hiçbir maça benzemedi.  Buna bireysel kaza diyelim, başka kaza olmazsa çok iyi olacak puan cetveli için.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.