Sağlık Haber Girişi : 05 Ocak 2022 21:59

Buhara'nın Erzurum'da zemheri buharı!

Buhara'nın Erzurum'da zemheri buharı!
Erzurum'un, 'mahalle arasında tek apartman hastanesi' olma özelliğine sahip Buhara, ayrıcalığını çevreye vermediği önemle de gösteriyor.

Erzurum Post-Palandöken Devlet Hastanesi’nin 'depreme dayanıklı olmadığı'gerekçesiyle kapatılmasından sonra yıldızı daha da parlayan 'Özel Buhara Hastanesi' ne yolu düşen çoğu insan, eriyen kar sularının oluşturduğu gölcüklere bata çıka  hastane binasına ulaşmanın zorluğunu yaşıyor.

 

Bulunduğu bölgeye, sokakların darlığından dolayı yaya ve araç trafiği yoğunluğu yaşatan, kayıt sırası ve sonrasında talep ettiği ücretlerle de hasta ve yakınlarının dudağını uçuklatan Buhara Hastanesi’nin çevre düzeni ve temizliği noktasında gösterdiği umursamazlık dikkatlerden kaçmıyor.

 

 

Yıllar önce bir apartmanda hizmete başlayan ve zaman içinde giderek serpilip büyüyen, Erzurum’da ikinci bir özel hastane olmadığı için de alternatifsiz hale gelen Buhara Hastanesi’nde başlayan genişleme ataklarının dar sokaklar arasında devam etmesi, “o bölgede altyapı bu yükü nasıl kaldıracak?” sorusunun daha yüksek sesle sorulmasına yol açıyor.

 

 

Su, elektrik, iletişim ve kanalizasyon altyapısının yanında dar sokaklarda yaşanan trafik yoğunluğuna bugünlerde bir de çevre bakımsızlığı ve keşmekeşliğinin yaşanmasına ilgili kurumların, başta da belediyeler ile Sağlık İl Müdürlüğü’nün seyirci kalması ve ses çıkartmaması, “Buhara yoksa ayrıcalıklı mı?” sorusunu akıllara getiriyor. Kaynak: erzhaber

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.