Bölge Haber Girişi : 04 Ocak 2022 14:55

Burası Alaska değil Çıldır...

Burası Alaska değil Çıldır...
Hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesiyle buz tutan Çıldır Gölü, muhteşem manzarasıyla yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğruyor.
Burası Alaska değil Çıldır...

Erzurum Post-Orhan BOZKURT-Hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesiyle buz tutan Çıldır Gölü, muhteşem manzarasıyla yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğruyor. Buz kalınlığının 20 santimetreyi aştığı göl üzerinde yöre halkıyla birlikte aşık oynayıp, atlı kızaklarla tur atan ziyaretçiler, Eskimo usulü balık avlayarak kışın tadını çıkarıyor.

 


 

Ardahan’ın Çıldır ilçesi sınırlarında bulunan 124 bin metrekarelik alanıyla Doğu Anadolu Bölgesi’nin ikinci büyük gölü olan Çıldır Gölü’nün yüzeyi havaların eksi derecelere düşmesiyle tamamen buz tuttu.

 

 

BUZ TUTAN GÖLDE ETKİNLİK

 

Buz kalınlığının 20 santimetreye ulaştığı Çıldır Gölü kış aylarında soğuk havanın ayaza çekmesiyle tamamen donan göl adeta buzdan bir ovayı andırıyor. Özellikle Turistik Doğu Ekspresi turları ile Çıldır'a gelenler, bölge halkıyla birlikte geleneksel aşık oyunu oynuyor, atlı kızaklarla buz tutan göl üzerinde tur atarak Eskimo usulü balık avlama deneyimi yaşıyor.

 

 

Bu günlerde Türkiye'nin en büyük buz pistine dönüşen göl üzerinde birçok etkinlik, yapılıyor. Buz tutan göl üzerinde her yıl 'Çıldır Gölü Altın At Kristal Buz Festivali' düzenleniyor. Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu bu yıl 7’incisi gerçekleşecek olan 'Kristal Göl ve Buz Festivalinin tarihini 12 Şubat olarak açıkladı. Başkan Azizoğlu, 2020 yılında pandemi koşulları nedeniyle gerçekleştirilemeyen, festivale herkesi davet etti.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.