Çalınan şampiyonluklar-2

2017-2018 sezonu Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Başakşehir şampiyonluğa oynuyor.

 

Ligin 30. Haftası Alanyaspor-Galatasaray Alanya' da karşılaşıyor. Galatasaray, Gomiz ile 0-1 öne geçiyor sonra Alanyaspor' un atağında Muslera önce rakibe sonra topa dokunuyor. Kronolojik sıraya göre penaltı yani.

 

Hakem Ümit Öztürk topa müdahale var diye penaltıyı çalmıyor. Sonra Alanyaspor kendi kalesine gol atıyor, maç Galatasaray lehine 0-2 oluyor.

 

Küme düşme potasındaki Alanyaspor maça asılıyor durumu 1-2' ye getiriyor. Sonraki dakikalarda tartışmasız penaltı ile durum 2-2 oluyor. İşte dananın kuyruğu bundan sonra kopuyor. Son dakikalar Alanyasporlu futbolcu dört metre geriden çıkıyor. Ofsayt yok yani. Zaten hakem ve yan hakem maçı oynatıyor. Alanyalı futbolcu Muslera' dan topu kurtarıyor. Muslera rakibini ceza sahası içinde yıkıyor. Net penaltı ve Muslera kırmızı kart görmeli. İlginç bir şekilde Alanyalı futbolcu dört metre geriden gelmesine rağmen geri dönerek pozisyon ofsayt gerekçesi ile iptal ediliyor.

 

O yıl "VAR" sitemi yok. Sonuç Galatasaray 3 puan kaybedeceği Alanya maçından Ümit Öztürk denilen hakem müsvettesi sayesinde üç puanla dönüyor.

 

İşin daha ağlanacak yönü ise Sayın: Ümit Öztürk  hakemlik adabı ve uygulamaları gereği diğer hakemlerle ve güvenliği sağlanarak statı terk etmesi gerekirken...  Ailesi ile birlikte Galatasaray soyunma odasına gidiyor ve forma alıyor. Ailesi ise Fatih Terim ile hatıra fotoğrafı çekiliyor. O gün hakemlik lisansı iptal edilmesi gereken Ümit Öztürk bir takım güçlerin devreye girmesi ile pürü pak oluyor ve halen hakemliğe devam ediyor.

 

Lig Sonu Puan durumu incelendiğinde Galatasaray' ın Alanya' da üç puan bırakması halinde Fenerbahçe'nin Şampiyon, Başakşehir' in ise ligi 2. olarak bitirdiği çok açık bir şekilde görülüyor.

 

İşte maçın görüntüleri aşağıda izleyin bakalım kim "YALAN" diyecek.

A. Alanyaspor 2 - 3 Galatasaray | Maç Özeti | 2017/18

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.