Türkiye Haber Girişi : 18 Mart 2024 20:02

Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıl dönümünde şehitlerimiz törenlerle anıldı

Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıl dönümünde şehitlerimiz törenlerle anıldı
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıl dönümü törenleri kapsamında Karskapı Şehitliği’nde tören yapıldı.

Erzurum Post-18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıl dönümü kapsamında tüm yurtta olduğu gibi Erzurum’da da  çeşitli törenler düzenlendi. 

 

 

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıl dönü için Karskapı ve Asri Mezarlıktaki şehitliklerde anma programları gerçekleştirildi. Karskapı Şehitliği’ndeki anma törenlerine Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Selami Altınok ve Fatma Öncü, 9'uncu Kolordu Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, şehit yakınları, kamu kurum ve kuruluş yöneticiler katıldı.

 

 

Çelenk sunumu, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Daha sonra Kuran-ı Kerim okundu ve dua edildi. 

 

 

Karskapı Şehitliği’ndeki program şehit kabirlerinin ziyaret edilmesi ve karanfil konulmasıyla tamamlandı.

 

 

Polis Şehitliği’nde edilen duaların ardından şehit ve merhum gaziler adına Lala Mustafa Paşa Camii'nde öğle namazı öncesi Mevlid-i Şerif okundu.

 

 


 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.