Bölge Haber Girişi : 09 Ocak 2022 19:26

CHP heyeti 90 bin şehit için Sarıkamış'ta

CHP heyeti 90 bin şehit için Sarıkamış'ta
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Sarıkamış Harekatı'nın 107. yılı anma etkinlerine katıldı. Kuşoğlu, "Büyük bir acı yaşamışız buralarda. Tarih bilinci olmadan, geçmişe bakmasını bilmeden geleceğe bakılamaz" dedi.

Erzurum Post-Orhan BOZKURT-Sözcü-Sarıkamış Harekatı'nın 107. yılıdönümü etkinliklerine CHP adına katılan Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, "Geçmişe bakılmadan geleceğe bakılmaz" diye konuştu.

 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Güler, Kars Valisi Türker Öksüz ile birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu temsilen etkinliğe katılan Bülent Kuşoğlu'na Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, CHP İdari ve Mali İşler Başkan Yardımcısı Metin Işık ve CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman da eşlik etti.

 

 

"TARİHİMİZ BİLMEMİZ, BİLİNÇLENMEMİZ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ"

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Sarıkamış Şehitlerini anma törenleri ve saygı yürüyüşüne katıldıktan sonra şu açıklamayı yaptı:

 

"Bundan 107 sene önce, Çanakkale ile aynı tarihlerde yine şehitlerimizin, Mehmetlerin toprağa düştüğü yerler burası. Burada biraz daha farklı olarak önce kara düşüyorlar tabii. Büyük bir acı yaşamışız buralarda. Onları anmak istedik, organizasyonu tertip edenlere çok teşekkür ediyorum. Unutmamamız gereken, ders çıkarmamız gereken bir hadise. Son yıllarda Bingür Sönmez Hoca’nın girişimiyle başlatılan bu organizasyon, tarihimizi bilmemiz, bilinçlenmemiz açısından çok önemli. Onlardan Allah razı olsun. Hep bu bilinçte olmamız gerekir diye düşünüyorum. Tarih bilinci olmadan, geçmişe bakmasını bilmeden geleceğe bakılamaz. Bu organizasyonun devamı ve büyümesinden yanayım."

 

 

"BU TOPRAKLAR ÇANAKKALE'DE ÇARPIŞARAK, SARIKAMIŞ'TA DONANLARIN ESERİDİR"

 

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin ise Sarıkamış Şehitlerini anma etkinlikleri hakkında şunları söyledi:

 

"Sarıkamış’ta, şehitlerimizin huzurundayız. Bir kez daha bu toprakları bize vatan yapan kahraman şehitlerimizin ruhları şad olsun. Onlara şükranlarımızı, minnet duygularımızı iletmek için buradayız. Şu da bilinsin ki bu topraklar Çanakkale’de, Sakarya’da çarpışarak; Sarıkamış’ta donarak şehit olanların eseridir. Biz de bu eseri, nefesimizin son anına kadar koruyacağız."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.