Siyaset Haber Girişi : 25 Aralık 2022 17:02

CHP Kadın Kolları, Pasinler Ticaret Odası ile 'Yaşam Hak Projesi' için protokol imzaladı

CHP Kadın Kolları, Pasinler Ticaret Odası ile 'Yaşam Hak Projesi' için protokol imzaladı
CHP Kadın Kolları "Yaşam Hak Projesi" kapsamında.  Erzurum Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası ile  protokol imzaladı

Erzurum Post- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanlığı, "Yaşam Hak Projesi" kapsamında  Erzurum Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası ile   protokol imzaladı.
 
CHP'den yapılan açıklamada, Kadın Kolları Genel Başkanlığınca, kadına yönelik şiddetle mücadele amacıyla hayata geçirilen "Yaşam Hak Projesi" kapsamında, çeşitli meslek birlikleriyle protokol imzalanmasına devam edildiği belirtildi.


Bu kapsamda, 127. protokolu Erzurum Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası ile imzaladı.

 

CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Fevziye Pehlivan , proje kapsamında, kadın cinayetlerini ve kadına yönelik şiddeti engellemek için ülkenin dört bir yanında çalıştıklarının altını çizerek, "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun basından derlediği verilere göre, 9 ayda 176'sı şüpheli olmak üzere 422 kız kardeşimiz katledildi " bilgisini verdi.

 


"EN AZ 14 BİN KADININ HAYATINA DOKUNDUK"


Yaşam Hak otobüsü ile dünyanın çevresini 2 tur dolaşacak kadar yol katettiklerini aktaran Pehlivan, şunları söyledi:

"2 yıldır uyguladığımız YaşamHak Projemiz kapsamında bugüne kadar en az 14 bin kadının hayatına birebir dokunduk. 81 ilde 129 gönüllü avukat ordusu kurduk. 544 kadına yönelik şiddet duruşmasına katıldık ve ailelere destek olduk. Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği kanalıyla her ilde psikolojik danışmanlık, rehberlik desteğini ücretsiz sunduk, sunmaya da devam ediyoruz. Barolar, meslek odaları ve çatı derneklerle toplam 127 protokol imzaladık."

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.