Gündem Haber Girişi : 23 Temmuz 2022 19:18

CHP'li Dülger: Erzurum Kongresi bir milletin dirilişidir

CHP'li Dülger: Erzurum Kongresi bir milletin dirilişidir
CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger 23 Temmuz münasebeti ile bir açıklama yayınladı.

Erzurum Post-CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger 23 Temmuz münasebeti ile bir açıklama yayınladı. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının verdiği mücadelenin dünyaya örnek en büyük kurtuluş mücadelesi olduğuna dikkat çeken Dülger, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sskeri dehası, kalbindeki vatan aşkı ve ecdadımızın verdiği destekle, dünyada eşi benzeri olmayan bir kurtuluş mücadelesinin liderliğini yapmıştır" dedi.

 

Açıklamasının devamında Kuvayi Milliye ruhunun dün olduğu gibi bugün de canlı olduğuna değinen Dülger, “Erzurum kongresinde alınan kararlar içinde kuvayimilliyeyi tek kuvvet tanımak ve milli iradeyi hakim kılmak diye bir madde vardır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e onu bağrına basan Erzurum’lu hemşehrilerimiz o gün hakim gücün millet olduğunu ve vatanın bölünemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. Dünyada eşi benzeri olmayan bu mücadele, işgal kuvvetlerini korkutmakla kalmamış, işgal altında olan tüm dünya halklarına örnek olmuştur. 

 

Ruhunda özgürlük olan bir milletin esir edilemeceğinin en büyük ilanıdır Erzurum kongresi.  Yüreği vatan aşkıyla yanan bir milletin vatansız bırakılamayacağının ilanıdır Erzurum kongresi. İnancı için seve seve ölüme koşacak bir milletin dirilişidir Erzurum Kongresi. Bu derin duygular içinde Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına şükranlarımı sunuyor ve Allahtan rahmet diliyorum.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.