CHP'li Dülger: Eşit ve özgür bir Türkiye'yi hep birlikte kuracağız!

Erzurum Post-CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde bir kez daha ilan ediyoruz, insan hakları, hukukun üstünlüğü ve demokrasi ilkelerinin egemen olduğu, hak ihlallerinin olmadığı, eşit ve özgür bir Türkiye'yi hep birlikte kuracağız" dedi.

 

"HAK İHLALLERİ KATLANARAK ARTIYOR"

 

CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Yaptığı açıklamada, insanlığın doğuştan sahip olduğu temel hak ve özgürlüklerin tüm dünyada kabul edilişinin 73. yılında olduklarını belirten Dülger, geçen yıl yaptıkları insan hakları günü açıklamalarında, iktidarın hak ihlallerine ilişkin olumsuz karnesini kamuoyu ile paylaştıklarını ifade etti. Dülger, 2021 yılı içinde de hak ihlallerinin katlanarak arttığını savundu.

 

 

"HER İKİ GENÇTEN BİRİ İŞSİZ, ÇOCUKLAR  GIDASIZ..."

 

Neredeyse her iki gençten birinin işsiz, asgari ücretin açlık sınırının altında olduğu, gıdasız kalan çocukların büyüme geriliklerinin ortaya çıktığı bir dönemi yaşadıklarını anlatan CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, şu değerlendirmelerde bulundu:

 

"Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı ve adalete susamış milyonların desteğiyle hala sürmekte olan 'hak, hukuk, adalet' mücadelemize tüm kadrolarımızla, hak bilincinin güçlenmesi için yurdun dört bir yanında devam ediyoruz. 


"ÖZGÜR VE EŞİT BİR TÜRKİYE'Yİ HEP BİRLİKTE KURACAĞIZ"

 

CHP olarak bu amaçla, hak mücadelemizi halkın içinde, halkla birlikte büyütmek hedefi ile 'Benim Hakkım' broşürlerimizle bugün 81 ilde hep birlikte sahadayız. Vatandaşlarımıza haklarını, hak arama yollarını anlatacağız. Sunulan hizmetlerin hiçbir siyasi partinin lütfu olmadığını, bunların anayasal güvence altında olduğunu ve aynı zamanda devleti yönetenlerin görevi olduğunu anlatacağız. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde bir kez daha ilan ediyoruz, insan hakları, hukukun üstünlüğü ve demokrasi ilkelerinin egemen olduğu, hak ihlallerinin olmadığı, eşit ve özgür bir Türkiye'yi hep birlikte kuracağız."


CHP Erzurum il örgütü basın açıklamasının ardından kent merkezinde 'Benim Hakkım' başlıklı broşürü dağıttı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
MorSektor