CHP'li Eren’e Hınıs, Tekman, Karayazı, Karaçoban’da sevgi seli

Erzurum Post-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzurum Milletvekili Aday Adayı Bahadır Eren, Hınıs, Karayazı , Tekman, Karaçoban CHP İlçe Başkanlıklarını ziyaret ettikten sonra, seçmenler bir araya geldi. Aday Adayı Eren, her gittiği ilçede büyük sevgi ve coşkuyla karşılandı.

 

CHP’li seçmenlerle bir araya gelen Milletvekili Aday Adayı Bahadır Eren, “Erzurum, Milli Kurtuluş Savaşımızın ilk ateşinin yakıldığı yerlerden biridir. “ dedi. Erzurum’un geçmişte ticaret ve alışveriş etkinlikleri açısından doğudaki en önemli ekonomi kenti olduğunu ifade eden Milletvekili Aday Adayı Bahadır Eren, Erzurum’un ve makus talihi yeneceğini, Hınıs, Karayazı, Tekman, Karaçoban’da işsizlik göçün her geçen gün arttığını, ilçelerde yoksulluğa  ve ilgisizliğe bire bir şahit olduğunu söyledi. 

 

‘ŞEKER FABRİKAMIZ ÖZELLEŞTİRİLDİ’

Kentte Cumhuriyet’in eseri şeker fabrikasının ilgili özelleştirme adımıyla tamamen kapanma noktasına getirildiğini kaydeden Milletvekili Aday Adayı Bahadır Eren, “Şeker fabrikamız vardı. Özelleştirildi. Önce söz verdiler dediler ki ‘hiçbir işçinin işine son verilmeyecek’ sonra o işçilerin işine son verdiler. Şu anda çok dar bir kadro şeker fabrikasında çalışıyor. 34 yıl sonra Türkiye, şeker ithal etmek zorunda kaldı. Bu fabrikalar buradayken, şeker pancarı ekilirken, işçiler çalışırken; neden bu hale getirildi.  Erzurum coğrafi olarak da tarihi olarak da çok önemli bir yerde. Toprak büyüklüğü açısından Türkiye'de dokuzuncu büyük ili, bölgenin özel ekonomi bölgesi olarak ilan edilmesi lazım. Ortak projeler ve ortak hedeflere kilitlenmesi ile fabrika istihdamları ile desteklenmelidir”dedi.

 

‘ERZURUM BİR DÖNEM BÖLGENİN PARİSİ OLARAK ADLANDILIYORDU’

 

Milletvekili aday adayı Eren,”Erzurum. Tarihi, kadim şehir.  Bir dönem bölgenin Paris'i olarak adlandırılıyordu. Bu şehir Kurtuluş Savaşı'nın başlangıç noktasıydı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Erzurum milletvekiliydi. Erzurum'un hem bizim hem CHP tarihinde özel bir yeri var. Tarım ve hayvancılığın başkenti olarak bilinirdi. 20 yıldır kaçıncı sırada biliyor musunuz.  62'nci sırada... Bu benim içimi acıtıyor. Bu bölgenin büyüme potansiyeli en yüksek olan kentinin sürekli kan kaybetmesidir. Havza bazlı planlama yapmamız yazım. Bölgenin tarım ve hayvancılığın merkezi olması, özel yatırım alanlarıyla teşvik edilmesi lazım. Tarım ve hayvancılığın gelişmesi için et, deri işleme tesisleri, yem fabrikaları, tarım aletleri, ürün paketleme tesisleri, tarım ilaçları, sıvı gübre, tekstil üretimi de olacak”diye konuştu.

 

‘TARIM SEKTÖRÜNÜ AKP YÖNETİMİNDE KAYBETTİK’

 

Esnafın borç içinde olduğunu ve faturalarını ödeyemediğini vurgulayan Aday Adayı Eren, “Köylerimiz boşalıyor, çiftçinin geleceğe dair umutlarını tamamen boşa çıkardık. AK Parti döneminde tarım sektörünü kaybettik. Balıkesir’den Erzurum’a et geliyor. Çiftçimiz perişan durumda inşallah bu sorunların hepsini 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun önemli projeleriyle hayata geçirilerek kadim şehrim Erzurum ve ülkem rahat bir nefes alacağız. Çünkü bugünkü iktidar miadını doldurmuştur. Erzurum sosyal ve ekonomik olarak gittikçe geri gidiyor. Erzurum Türkiye’deki dinamikleri ayakta tutan bir şehirdir. Bu şehrimizin kıymetini bilmemiz lazım, ayakta tutmamız lazım. Erzurum’da hayat pahalı. Bunun sebeplerinden bir tanesi uzun süren kış aylarında yakılan doğalgaz ve elektrik giderleri. Erzurum sosyal olarak ve ekonomik olarak gittikçe geri gidiyor. Erzurum Türkiye’deki dinamikleri ayakta tutan bir şehirdir, bu şehrimizin kıymetini bilmemiz lazım, ayakta tutmamız lazım. Erzurum’a turizmle ilgili yatırımlar çekmemiz lazım. Bu kadar haksızlığa uğramış, ekonomik bakımdan, demokratik değerler bakımından haksızlığa uğramış milletimiz cezayı sandıkta mutlaka verecektir”dedi.

 

 

  • 15 / 1 CHP'li Eren’e Hınıs, Tekman, Karayazı, Karaçoban’da sevgi seli 0

  • 15 / 2 CHP'li Eren’e Hınıs, Tekman, Karayazı, Karaçoban’da sevgi seli 1

  • 15 / 3 CHP'li Eren’e Hınıs, Tekman, Karayazı, Karaçoban’da sevgi seli 2

  • 15 / 4 CHP'li Eren’e Hınıs, Tekman, Karayazı, Karaçoban’da sevgi seli 3

  • 15 / 5 CHP'li Eren’e Hınıs, Tekman, Karayazı, Karaçoban’da sevgi seli 4

  • 15 / 6 CHP'li Eren’e Hınıs, Tekman, Karayazı, Karaçoban’da sevgi seli 5

  • 15 / 7 CHP'li Eren’e Hınıs, Tekman, Karayazı, Karaçoban’da sevgi seli 6

  • 15 / 8 CHP'li Eren’e Hınıs, Tekman, Karayazı, Karaçoban’da sevgi seli 7

  • 15 / 9 CHP'li Eren’e Hınıs, Tekman, Karayazı, Karaçoban’da sevgi seli 8

  • 15 / 10 CHP'li Eren’e Hınıs, Tekman, Karayazı, Karaçoban’da sevgi seli 9

  • 15 / 11 CHP'li Eren’e Hınıs, Tekman, Karayazı, Karaçoban’da sevgi seli 10

  • 15 / 12 CHP'li Eren’e Hınıs, Tekman, Karayazı, Karaçoban’da sevgi seli 11

  • 15 / 13 CHP'li Eren’e Hınıs, Tekman, Karayazı, Karaçoban’da sevgi seli 12

  • 15 / 14 CHP'li Eren’e Hınıs, Tekman, Karayazı, Karaçoban’da sevgi seli 13

  • 15 / 15 CHP'li Eren’e Hınıs, Tekman, Karayazı, Karaçoban’da sevgi seli 14

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
MorSektor