Siyaset Haber Girişi : 17 Şubat 2022 17:04

CHP'li Yıldırım: Kadın hakları elimizden alınmaya çalışılıyor

CHP'li Yıldırım: Kadın hakları elimizden alınmaya çalışılıyor
Türk Medeni Kanunu’nun kabul yıldönümünde açıklama yapan CHP Erzurum Kadın Kolları Başkanı Gizem Yıldırım, "Kadınlar, Medeni Kanun'la elde ettikleri başta nafaka olmak üzere hiçbir hakkından vazgeçmeyecek" dedi.

Erzurum Post-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Erzurum İl Başkanı Gizem Yıldırım, 17 Şubat 1926’da TBMM’de kabul edilen Türk Medeni Kanunu’nun 96. yıl dönümü nedeniyle parti binasında basın açıklaması yaptı.

 

 

Yıldırım, "Kadınlar, Medeni Kanun'la elde ettikleri kazanımları ellerinden almaya kalkanlara da gereken cevabı en kısa sürede verecek” diye konuştu. CHP İl Başkanı Suat Dülger ve il yöneticilerinin de katıldığı basın açıklamasında Yıldırım, özetle şu değerlendirmeyi yaptı:

 

"Medeni Kanun’un kabulünün yıl dönümünde ne durumdayız? Kadınların ve kadın hakları mücadelesinin kazanımları ne durumda? Üzülerek ifade etmek isteriz ki; erkek akıl, iktidar cenahı, kadın hakları alanında elde edilmiş hakları, kazanılmış hakları, Medeni Kanun'la elde edilmiş tüm hakları teker teker elimizden almaya çalışmaktadır.

Bu hakların en önemlilerinden biri Adalet Bakanı değişikliğiyle tekrar gündeme getirilen nafaka hakkı. Nafaka haktır. Kadınlar, Medeni Kanun'la elde ettikleri başta nafaka olmak üzere hiçbir hakkından vazgeçmeyecek." 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.