Erzurum Haber Girişi : 29 Ekim 2023 17:09

Cumhuriyetin 100'üncü yılı coşkuyla kutlandı

Cumhuriyetin 100'üncü yılı coşkuyla kutlandı
Cumhuriyetin 100. Yıl dönümü, Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı 'Kongre Kenti ' Erzurum düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı
Cumhuriyetin 100'üncü yılı coşkuyla kutlandı

Erzurum Post-Tüm yurtta olduğu gibi Cumhuriyet'in 100.Yıldönümü 'Kongre Kenti ' Erzurum'da  da düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı. Erzurum'da törenler Hastaneler Caddesi'nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı. Vali Mustafa Çiftçi, 9'uncu Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in halkın bayramını kutladığı törende, şiirler okundu, halk oyunları gösterileri yapıldı.

 


"BU COŞKUYU ERZURUM'DA YAŞAMAK AYRI BİR HEYECAN"


Vali Mustafa Çiftçi konuşmasında, "1877 yılının 9 Kasım gecesi Rus işgalinin sabah ezanıyla duyurulması üzerine bebeğini beşiğinde bırakıp savaş meydanına koşan Nene Hatun'un ruhuyla şehrimiz, Çanakkale Zaferi'ne, Sakarya'ya, adeta bir haberci olmuştur. 'Hattı müdafaa yoktur, sath-ı müdafa vardır, o satıh bütün vatandır' diyen Başkomutan Mustafa Kemal Paşa önderliğinde, maneviyatından ve kendi asli köklerinden aldığı iman, inanç ve güçle milletimiz küllerinden yeniden doğmuş ve Türkiye Cumhuriyeti devleti tarih sahnesindeki yerini tekrar almıştır. 

 

 

Türkiye Cumhuriyetimizin 100. yılına erişmesinin haklı gururunu yaşıyoruz. Bu coşkuyu kadim şehrimiz Erzurum'da yaşamak ise ayrı bir heyecan. Bilge Kağan'ın Cumhuriyet'e miras bıraktığı Türk töresi, Erzurum'da toplanan kongre ile “Ya istiklal ya ölüm" özdeyişiyle yeniden biçimlendirilmiş, Türk halkının millî karakterine en uygun yönetim biçimi olarak cumhuriyet seçilmiştir. Bundan yüz yıl önce bize emanet edilen, millet iradesinin mutlak üstünlüğü, “Egemenlik Kayıtsız şartsız milletindir' şiarı ile gelecek kuşaklara devredilecektir" diye konuştu.

 


7'DEN 70'E HALK BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ


Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın konseri sonrası geçit töreni başladı. Vatandaşların büyük bir ilgiyle izlediği geçit töreninde askeri birlikler ve gaziler alkışlar arasında tören alanından geçti.

 

 

Polis meslek yüksekokulu öğrencileri, 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağını vatandaşlar ayakta alkışlarken,  yerli otomobili Togg geçit töreninde büyük ilgi gördü. Resmi kurumlar ile sivil toplum kuruluşlarına ait araçların geçişiyle tören sona erdi. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.