Türkiye Haber Girişi : 06 Eylül 2022 16:33

Dadaş Eren’e, KKTC Cumhurbaşkanlığından önemli görev

Dadaş Eren’e, KKTC Cumhurbaşkanlığından önemli görev
Eko Avrasya Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Hikmet Eren, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın tensipleriyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanlığı Yurt Dışı Kıbrıs Türkleri Komitesi üyeliğine görevlendirildi.

Erzurum Post-Yaklaşık 17 yıldır aralıksız olarak faaliyetlerini yürüten ve Türkiye ile Avrasya ülkeleri arasındaki iyi niyet ve dostluk ortamının gelişmesine katkı sunan Eko Avrasya Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Hikmet Eren, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın tensipleriyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanlığı Yurt Dışı Kıbrıs Türkleri Komitesi üyeliğine görevlendirildi.

 

Türkiye ile KKTC arasındaki ekonomik ve sosyal ilişkilerin gelişmesi yönünde uzun yıllar boyunca çeşitli çalışmalar icra eden Hikmet Eren kendisine verilen görev hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Böylesine ulvi bir görevi icra edebilmek ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin mevcudiyetine katkı sunmak, bizler için büyük bahtiyarlık olacaktır. Türk dünyasının vazgeçilmez parçası olan ve Doğu Akdeniz'deki Türk varlığının yegâne temsilcisi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin daha müreffeh yarınlara ulaşması hususunda, ortak akıl ile önemli çalışmalara imza atacağımıza olan inancımı özellikle paylaşmak istiyorum. Bu bağlamda böylesine asil bir görevi şahsımıza uygun gören Sayın KKTC Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar Bey’e teşekkür ediyorum. KKTC Yurt Dışı Kıbrıs Türkleri Komitesi üyeliğimizi layıkıyla yerine getireceğimize inanıyorum.”

 

Türk dünyasında yürüttüğü başarılı çalışmalarından dolayı uluslararası birçok ödülün de sahibi olan Hikmet Eren açıklamasının devamında; “Başta Avustralya ve İngiltere’de yaşayan KKTC vatandaşı Türk kardeşlerimiz olmak üzere dünya genelindeki Kıbrıs Türklerinin anavatanları ile bağlarını güçlendirmek adına gerçekleştireceğimiz çeşitli sosyal faaliyetlerin yanı sıra birtakım girişimlerde bulunacağız. Aynı bağlamda başta Türkiye olmak üzere diğer ülkelerde yaşayan Kıbrıs Türkleri ile temasa geçip çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

 

Kıbrıs Türk Diasporası’nın KKTC devletiyle eşgüdümlü çalışması adına, yurt dışında yaşayan KKTC vatandaşlarının, çağdaş devlet ilkelerine uygun olarak, vatandaşlık hak ve görevlerinin yerine getirebilecekleri şartların oluşması için kurulan “KKTC Yurt Dışı Kıbrıs Türkleri Komitesi” gerekli tedbirlerin neler olacağı hakkında Cumhurbaşkanlığına raporlar sunmaktadır. Diğer yandan söz konusu komite yurt dışında yaşayan KKTC vatandaşlarının ülkeleri ile olan bağlarının güçlendirilmesi ve Kıbrıs Türk Diasporasının ülkeye sağlayacağı her türlü katkının en üst seviyede gerçekleşmesine zemin hazırlamaktadır.”

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.