Dadaş'ın futbol resitali...

Dile kolay 11 maçtanberi galibiyete hasret bir takım 3 günlük hocası ile, süperliğin 6 haftadır mağlubiyet görmeyen takımı Malatyaspor’u evinde 3-1 başarılı, üstün bir taktik anlayışı ve futbolcuların kolkola girmesi ile mağlup etti. Geçen hafta ruhlarını geri çağıran futbolcuların ruhu, bu maçta tamamen geri gelmişti.

 

Açık yazmak gerekirse olumsuzluklara boğulan takımdan en iyi şartlarda 1 puan bekliyordum. Mesut Bakkal’ın 5-3 -2 oyun anlayışı ile başlattığı oyunda zaman zaman 4-4 -3 de gördük. Takdisyen Mesut Bakkal takıma bir moral olmuş ancak en önemlisi de futbolcuların kenetlenmesi! Ayrıca Erzurumspor’u uzun süredir ilk kez ‘ takım anlayışı‘ ile oynarken izledik.

 

Erzurumsporlu futbolcular sanki yemin etmişçesine, Mesut Bakkal’ın taktiklerini de harfiyen uygulayarak zekice bir strateji ile Malatya’da galip geldiler. Defansı sağlama alan Erzurumspor ilk yarıda sahasından fazla çıkmadı, Novikovas ile kaleyi bir kez yokladı. Ama 44. Dakikada Emrah’ın köşe atışından gelen topu Gomez defans arasından yükselip boy avantajını da kullanarak, kafa ile filelere göndererek takımına cesaret verdi. Gomez de şeytanın bacağını kırmış oldu.

 

İkinci yarıda Malatyaspor ileri uç futbolcularının ayağından birkaç net gol kaçırdı. 63. Dakika Acquah takımı adına beraberliği sağlarken Kayacan’ın yerine oyuna dahil olan genç kaleci Batuhan’ı, önünde iki defans oyuncusu yanılttı.1-1 oldu.

 

Golden sonra galibiyet golü için Erzurumspor’un üzerine bütün hatları ile gelen Malatyaspor kendi yarı alanını boşaltınca kontrataklar yedi. Bu kontrataklardan 67. Dakikada yine Emrah sahneye çıktı, sağ açıktan yüklendi , Donald’ı göz ucuyla kaybetmeden koridordan pasını verdi .. Emrah , sanki Donalt’a gol attırmaya söz vermiş gibiydi , Donalt yetişti ve 1-2 yaptı skoru. 71. Dakikada Obertan füze gibi vurdu kalecinin yapacağı hiçbir şey yoktu. Skor 1-3’e geldi . Obertan takımda iyi kaptanlık yapıyor, takım kaptanı olarak Obertan tercihi doğru karar olur.

 

Erzurumspor, Malatya’da ‘cansiperane ‘ oynadı. Yiğidi öldür hakkını ver. Futbolcular, varını yoğunu sahaya dökerek birlikte başardılar. Emrah asistlikte yıldızlaşırken, takımın ruhu gelmişti. Hava topunda sakatlanarak oyundan çıkan Kayacan da son ana kadar kalesini başarıyla korudu.

 

Eksikliklere gelince , gol yollarında biraz daha kollektif olunursa, skor artacaktı.! Kaybedilen pozisyonlarda topa vurmak yerine kesinlikle pozisyonun devamı için ölçülü ve isabetli paslar verilmeli. Top takibi önemli, bugün bu sayede oyun alanı dışına çıkan bir topun Novikovas tarafından oyun alanında tutulması ile pozisyon bulduk.

 

Erzurumspor’da arkadaşlığın ön plana çıktığı bir maç izledik. 100 dakika yüksek tempolu, çok zevkli ve çekişmeli maç, izleyenlere büyük keyif verdi.

 

Malatyaspor’a gelince , Erzurumspor nasıl olsa yeniliyor 5’te biz atarız havası ile çıktılar maça. Ama kazın ayağı öyle değil di, “futbolda aşırı güven, hezimet getirir “ Erzurumspor’u yakından bilen Hamzaoğlu’nun hamleleri de işe yaramadı . Çünkü karşısında mücadeleden yılmayan, hamlelerle yıkılmayan- bir Erzurumspor vardı.

 

Torbanın ağzı açıldı ama, bu galibiyet hiç kimseyi şımartmasın. Takım iyi yolda, temkinli yürümek zorunda. Yine ara transferini yapsın.. Bir kez daha Erzurumspor’un ayağının toz ile galibiyete taşıyan Mesut Bakkal’a hoş geldiniz demek isterim. Futbolcular da takımın başarısı için hep birlikte kenetlendiler, kol kanat geldiler, tabiri yerinde ise, canlarını dişlerine takarak oynadılar.

 

Kutlarız, hedef sonraki maç ve yükseliş trendi. Yeter ki tekrar kazandığınız O ruhu kaybetmeyin..

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.