Dadaş'ın teri çalındı!

Karadeniz yağışlarının sicim gibi indiği Trabzon’da ağır sahada oynanan maçta her iki takım futbolcuları için elverişsiz bir saha vardı. Erzurumspor, Süper ligin 4. Büyüğü ile deplasmanda oynadığı maçta en az 1 puan kaybetti. ‘Faul’ gerekçesiyle VAR’ın, var ettiği gol iptali ile maçın kaderi değişti, puan / puanlar Trabzon’da bırakıldı. Var müdahalesi olmasa, maçın sonucu kim bilir ne olurdu.

 

Gole kadar oyun ortada idi. Gol Trabzonspor’a, yeni hocası Abdullah Avcı ile ilk maçında moral avantajı sağladı. Golden sonra da Trabzonspor, golün üstüne yattı.

 

Yenilen golde Ekuban iki futbolcu arasından ‘pis burun ‘ diye tabir edilen ayakkabısının burnu ile topu filelere gönderdi . Kaleci Kayacan, önündeki iki futbolcunun müdahale edeceğini düşündü ki bekliyordu. Ancak beklediği gibi olmadı çünkü defanstan müdahale olmamıştı. Golde bir sıkıntı yok.

 

Golden sonra Erzurumspor devre arasına kadar baskılı oyun oynadı. İlk yarı skora denge gelmedi ..

 

İkinci yarıda ise Erzurumspor yine etkili oynadı. Paslaşmalar, şutlar, ortalar ardı ardına geldi. Trabzonspor’u bunalttılar, adeta kök söktürdüler dersem yeridir.

 

Erzurumspor, Trabzonspor maçında her yolu denedi. Ancak o ağır sahada, hava toplarında etkili olamadı. Ağır sahada yerden oyun daha etkili oluyor.. Erzurumspor, önceki maçlara göre daha çok çabalayan, daha çok didinen, oyun kuran, topla oynayan ve kazanma arzusunu sahaya yansıttı. Herşeyi yaptılar ama, golü bulamadılar. Top kale filelerle buluşamadı (çalınan gol hariç )..

 

Marlon’un kendi kalesine attığı golü ise, VAR’da izlendikten sonra iptal edildi. Marlon topa vurdu top oradan gitti ve iki futbolcu bir birine dokundu. Burada golü etkileyecek bir pozisyon yok. Bu net gol. Resmen Erzurumspor’un bir golü çalındı .. En kötü kayıp 1 puan! Ki golün morali ile Erzurumspor 2. Golü de atabilirdi.

 

Raşat’ın 55.dakikada Cezasahası içinde düşürüldüğü pozisyona devam diyen orta hakem, Vasatın da altında, çok zayıf idi bu maçın hakemi de değildi.

 

İkinci yarıda Erzurumspor çok iyi oynadı. Trabzonspor’a karşı alkışlanacak bir oyun oynadılar. Haftalardır özlenen bir oyun sergilediler. Sürekli defansa çekilen Erzurumspor yerine, ofansif futbol oynayan paslaşan bir Erzurumspor izledik. Bu şekilde bir futbol, herkesin beklediği bir oyun. Trabzonspor haftalardır yalpalıyor, Teknik direktör değişti. Trabzonspor maçı hiç kimseyi yanıltmasın. Bu oyunu alkışlıyorum, aynı oyun devam ederse alkışa devam.

 

Ne Galatasaray’ın ne Trabzonspor’un hakem desteğine ihtiyacı yok ama , ne yazık ki bu maçlarda büyük puan kayıpları oldu . Bunun hesabını kim verecek ? Maçların kamerada olması, maçın soncunu değiştirmiyor. Türkiye’de, ‘Erzurumlu dostu kim var ? ‘ diye bakınıyoruz.. Sanırım Yetim muamelesi görmeye devam ediyoruz.. Bu maçta alenen, Galatasaray maçındaki gibi ‘Dadaş’ın ter’i çalındı ‘

 

Gomez iyi bir golcü, koşuyor kaleciye yeri geldiğinde baskı uyguluyor , çevik bir oyuncu ama gol yollarında bazı toplara başka futbolcuların da vurabileceğini hatırlamalı, arkadaşlarına da pas vermeli .! Bu ikinci maç oldu ‘ ben atayım ‘ derken, gollük pozisyonu harcıyoruz.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.