Dadaş, lige yeni başlıyor!

Transfer dönemi Erzurumspor için çok sıkıntılı idi. Çünkü bir yandan maçlar oynanıyor,  4 gün dışında ara da yok, diğer yanda ara transfer çalışmaları. Futbolcu,  'acaba bende mi gidiyorum?'  tedirginliği içinde maça çıktı. Herkes gidecek futbolcuları iyi biliyordu...

 

Ara transfer döneminden '1,5 ay önce çalışmalara şimdiden başlayın tıkanmayın ' hatırlatmasında bulundum. Yazımda hazır 11 futbolcu lazım diye belirtmiştim, 12 oldu.

 

Sezon başı yapılan 'gecekondu'  transferlerini göndermek için bile yönetim para verip göndermek zorunda kaldı.

 

Artık alan aldı satan sattı...

 

Yönetimin yaptığı transferler takıma hemen monte edildi.

 

Jakub Szumski biraz tecrübeye ihtiyacı olmasına rağmen istekli  ve yetenekli kaleci. Defans yerli yerine oturursa  uyumlu olur.

 

Aatif Chahechouhe Erzurumspor da tecrübeli bir ağabeyi ihtiyacı vardı.  Aatıf  ile kapatıldı. Takımda sorumluluk alan futbolcu sayısı arttığı için o da 90 dakikayı çıkartır.

 

Mostapha El Kabir fiziki yapısı biraz kilolu görünsede  kendine güvenen ve ok gibi  dikine rakip yarı alanında iş yapacak, yalnız agresif, hakemden uzak kalması için biraz uyarılması gerekiyor. 20. Saniye de sarı kart !

 

Manuel da Costa  Stoperde güven veren bir oyuncu, soğukkanlı...

 

Brahim Darri sol kanatta çok performans gösteremedi ancak ayağının tozu ile maça çıktığı için erken yorum yapmayayım.

 

Bogdan Butko transferinde yönetim futbolcunun muayenede ortaya çıkan önceki sakatlığını düşünerek riske girmek istemedi ancak daha sonra alternatifler de olumsuz sonuçlanınca  tekrar Antalya’da kampta olan Bogdan Butko’nun kapısını çaldılar.

 

Omolo’yu vasat bir oyuncu gördüm, bekleyeceğiz..

 

Elba Rashani, Göktug Bakirbas, Zakarya Bergdich ta transferler arasında.

 

Transferin son günde ise Yaw Ackah, Bogdan Butko, Zakarya Bergdich ve Rahman Buğra Çağıran transferi gerçekleşti.

 

Yönetim ayrıca ara transfer döneminde takıma yararı dokunmayacak, antrenmanı protesto eden 'Yeniçeri Grubunu' da takımdan gönderdi.

 

Sezon başında dikkatli bir transfer yapılmış olsa, bugün alınacak futbolcu sayısı 2-3'ü geçmeyebilirdi. Yönetim Transfer işine biraz geç başladı, daha erken davranıp daha çok seçenek bulabilirdi.  Yine de hızlı bir çalışma yaptılar, transfer tecrübesi kazandılar, küçümsememek gerekir.

 

Bazı mevkilere yapılan birkaç takviye de sanırım hızlandırılmış uzun lig maratonu  ve sakatlık risklerine karşılık yapıldı. Kısa sürede yapılan 12 transfer içinde yönetimin hata payı olabilir ancak, takım oyununu ve skoru çok etkilemiyor ise  hoş görülür.

 

Erzurumspor için lig yeni başladı, kadro biraz geniş olmalı ve Teknik Direktör Mesut Bakkal’ın oyun kurgularında eli  güçlü olmalı.  Kadro yoğunluğuna bakıp aldanılmamalı sakatlık var, ceza var, korona var. Tedbir almak gerekiyordu.

 

Erzurumspor’un başarılı olmasının yolu birlik- beraberlikten geçer. Yapıcı eleştirilerin takıma yararı vardır. Eleştirmiş olmak için yapılan yersiz eleştirilerin dikkate alınmaması gerekiyor.

 

Son olarak bu transferlerle  “ ara transferi biz yapacağız “ mesajı gerçekleşmiş oldu.

 

Hayırlı uğurlu olsun

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.