Spor Haber Girişi : 06 Nisan 2024 22:03

Dadaşlar rekora koştu: 143 golle Şampiyon oldular!

Dadaşlar rekora koştu: 143 golle Şampiyon oldular!
U-19 Bölgesel Gelişim Ligi 5. Grup’ta ligin son haftasında Fatsa Belediyespor'u 3-2 yenen Erzurumspor, şampiyon oldu.

Erzurum Post- Enes TANAS'ın haberi-Erzurmspor'un altyapsındaki gençler başarıları iler göz kamaştırıyor. Sefa Yunusoğulları'nın Genel Koordinatörlüğünde  mücadele eden mavi-beyazlıların U-19  takımı  Bölgesel Gelişim Ligi'nde Teknik Patron Alpaslan Topcu, yardımcıları Okan Kadir Karadağ ve Erkan Adin yönetiminde bu sezon 143 golle bir rekora imza attı.

 

U-19 Bölgesel Gelişim Ligi 5. Grup'ta sıralama cetvelinde ikinci sırada bulunan Erzurumspor'un genç uoıldızları ligin son haftasında kendi evinde Fatsa Belediyespor ile mücadele etti. 120 averaj ve 61 puan ile 1461 Trabzon FK’nin 3 puan gerisinde bulunan Erzurumspor, ligin son haftasında geriye düştüğü maçta ikinci yarısında devleşerek aldığı 3 puan ile ligi zirvede tamamladı.

 

İlk yarıda ikili mücadelerin fazla olduğu maçta rakip kaleyi en çok zorlayan taraf Erzurumspor oldu. İkinci yarıya 2-1 geride giren Erzurumspor,ilk dakikalarda bulduğu golle beraberliği yakaladı. Dadaşlar, maçın geriye kalan kısmında galibiyet golünü de bularak 3-2'lik skorla U-19 Bölgesel Gelişim Ligi 5. Grup’ta en yakın rakibi olan 1461 Trabzon FK ile puanını eşitledi. Avererajını 121  çıkaran Dadaşlar bu sonuçla  64 puan ile grubu zirvede kapattı.

 

GENÇ DADAŞLA PLAY-OFF BİLETİNİ KAPTI

 

Erzurumspor U-19 takımı,  Türkiye Futbol Federasyonu U19 Gelişim Ligi’nde bulunan 6 gruptan her grubun ilk 3 takımı ile  Antalya’ya bir üst lig olan U-19 Elit B Ligi’ne yükselmek için karşı karşıya gelecek. Grubunu lider olarak tamalayan Dadaşların, play-off karşılaşmalarında ilk rakibi diğer grupların 2.’si veya 3.’sü olacak.

 

Play-off karşılaşmaları, 18 Nisan 2024’te Antalya’da başlayacak.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.