İlçeler Haber Girişi : 30 Mart 2022 20:13

Dağ keçisi için seferber oldular!

Dağ keçisi için seferber oldular!
Tortum İlçesi Bağbaşı Mahallesi'nde Mehmet Bulut isimli vatandaş evinin yakınlarında baygın halde bulduğu dağ keçisini görünce ilçeyi ayağa kaldırdı. Bölgeye özgü dağ keçisi Milli Parklar Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı.
Dağ keçisi için seferber oldular!

Erzurumpost-Erzurum’un Tortum İlçesi Bağbaşı Mahallesi'nde Mehmet Bulut isimli vatandaş evinin yakınlarında baygın halde yatan yaban keçisini görünce ilçeyi ayağa kaldırdı. Bulut, nesli tükenmek üzere olan bölgeye özgü dağ keçisinin yeniden yaşama dönmesini sağladı.

 

 

Tortum İlçesi Bağbaşı Mahallesi'nde yaşayan Mehmet Bulut (75), gece yarısı evinin önünde açlıktan baygın halde, bölgeye özgü ve nesli tükenmek üzere olan bir dağ keçisi ile karşılaştı. Bulut, keçiyi evinin ahırına götürerek, ısıtıp besledikten sonra hemen mahalle muhtarı Efendi Yarbaş'ını arayarak yardım istedi.

 

 

MİLLİ PARKLAR KORUMA ALTINA ALDI

 

Muhtar Yarbaşı,  Erzurum Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine bilgi vererek  keçinin koruma altına alınması gerektiğini bildirdi. Ekipler kısa sürede Tortum'a ulaşarak yaralı dağ keçisini koruma altına aldı. Milli parklarda görevli veteriner hekimin ilk müdahalesi sonrasında  dağ keçisi tedavisinin yapılması için Erzurum’a götürüldü.

 

 

"BU DUYARLILIĞA TEŞEKKÜR EDERİM"

 

Bağbaşı Mahallesi Muhtarı Yarbaşı, "Vicdan ve ahlak sahibi her bireyin insan sevgisini kazanabilmesi için öncelikle hayvan sevgisi yetilerinin gelişmesi gerekiyor. Hayvana değer vermeyen, tabiat sevgisinden de yoksun olacaktır. Mahallemizin  değerli büyüğü Mehmet Bulut'un yaralı halde bulmuş olduğu dağ keçisini tedavi etmeleri için Erzurum Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim ettik. Bu duyarlı davranışından dolayı değerli büyüğümüz Mehmet amcamıza, şahsım ve mahalle sakinlerimiz adına teşekkür ediyor,şükranlarımı sunuyorum" dedi.

 

Bölgeye özgü, kayalıklarda yaşayan dağ keçisi tedavisinin ardından yeniden doğaya salınacak.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.