Siyaset Haber Girişi : 08 Şubat 2022 20:00

DEVA Partili Bingöl: Askıda elektrik dönemine gidiyoruz

DEVA Partili Bingöl: Askıda elektrik dönemine gidiyoruz
DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, son dönemde vatandaşın yaşadığı ekonomik zorlukları değerlendirdi. Bingöl, "Milletimize 'askıda ekmeği' reva görenler, şimdi de 'askıda elektrik' dönemini başlatmak istiyor" dedi.

Erzurum Post-DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, ilçe ve esnaf gezilerini değerlendirdi. Toplumun tüm kesimlerinin nefessiz bırakıldığının altını çizen Bingöl, 20 yıldır yönetimde olan iktidarın ise halkı 'yapacağız', 'edeceğiz' türünde sonu gelmeyen vaatlerle oyaladığını belirtti.

 

 

 “ELEŞTİRDİKLERİ ESKİ TÜRKİYE’Yİ MUMLA ARATIR OLDULAR”

 

 Bingöl, 20 yıldır iktidarda olan AKP’nin ülkeyi uçurumun kenarına getirdiğini anlatarak şunları söyledi:

“2002 yılında yüzde 29,8 seviyesinde olan enflasyon, bugün TÜİK verilerine göre yüzde 48,69’a yükselmiştir. Halkın hissettiği enflasyon ise en az bunun iki katıdır. Türkiye’de işsizlik şu an yüzde 11,2 iken bu rakam 2002 yılında yüzde 10,3 idi. Ülkeyi uçurduk diyen iktidar, enflasyonu uçurmuş durumda. Ekonomideki çöküşü 'askıda ekmek' ile durdurmak isteyen yönetim, şimdi de toplumu 'askıda elektrik'e mahkûm etmek istiyor. Sanayide doğal gaz kısıtlamasına giden iktidar, Isparta'da yaşanan beş günlük elektrik kesintisiyle Türkiye'de yeni bir dönemi başlatmış oldu. Gece-gündüz demeden eleştirdikleri eski Türkiye’yi, insanlara, mumla aratır oldular. Gaz lambası hatırlatması yapanların, ülkeyi getirdikleri noktada bundan farksız değildir.”

 

 “VATANDAŞ MARKETTEN PAZARDAN BOŞ FİLE İLE DÖNÜYOR”

 

 AKP’nin her seçimde yüzde 60’ların üzerinde oy aldığı Erzurum’da ekonomik yangın yaşandığını ifade eden DEVA Partisi İl Başkanı Bingöl, “Meyve, sebze ve gıda fiyatları cep yakıyor. Pazar ve markete giden vatandaş, boş filesiyle evine dönüyor. Esnafımız, kira bedeli kadar elektrik ve doğal gaz faturaları ödüyor. Bağ-Kur pirimini, personelinin sigortasını ödeyemiyor. İŞKUR verilerine göre 2012 yılında Erzurum'da işsiz sayısı 20 bin 899 iken 2020 yılı sonunda Erzurum'daki kayıtlı işsizlerin sayısı 31 bin 838'e yükseldi. Erzurum'da en az bir bu kadar da kayıt dışı işsiz bulunuyor.

 

“KAPANAN İŞ YERLERİNİN SAYISI DAHA DA ARTACAK”

 

 Erzurum kaliteli göç verirken kalitesiz göç almaktadır. Sanayinin gelişmediği şehrimizde en büyük geçim yolu tarım ve hayvancılıktır. Onun durumu da zaten ortada. Esnaf, öğrenci, asker ve memura bel bağlamış durumdadır. Bir an önce Erzurum'a ciddi anlamda teşvik sağlanmalıdır. Elektrik ve doğal gaz konusunda pozitif ayrımcılık yapılmalıdır. Aksi halde kapanan iş yerlerinin sayısı daha da artacaktır" dedi.

 

 

“BAŞKA ÜLKELERDEN GENÇLER EĞİTİM İÇİN ÜLKEMİZE GELECEK”

 

DEVA Partisi İl Başkanı Bingöl, “DEVA Partisi olarak yönetimi devraldığımızda Türkiye’yi gerçek anlamda yaşanacak bir ülke hâline getireceğiz. Sadece kendi gençlerimizin değil, başka ülkelerden gençlerin de gelip bir süre eğitim almak istediği bir ülke hâline getireceğiz. Adaletten kalkınmaya, ekonomiden sosyal hayata, eğitimden sağlığa parmakla gösterilecek bir ülke olmanın yolu DEVA’dan geçmektedir" diye konuştu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.