Siyaset Haber Girişi : 24 Aralık 2021 18:40

DEVA Partili Bingöl'den Erzurum Post'a çarpıcı açıklamalar!

DEVA Partili Bingöl'den Erzurum Post'a çarpıcı açıklamalar!
DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, ilçe ve esnaf gezileri sonrasında edindiği izlenimleri Erzurum Post'a değerlendirdi.
DEVA Partili Bingöl'den Erzurum Post'a çarpıcı açıklamalar!

Erzurum Post-DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, ilçe ve esnaf gezileri sonrasında edindiği izlenimleri Erzurum Post'a değerlendirdi. Bingöl, ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntıların Erzurm'da da katlanarak arttığını ifade etti. Bingöl, "Halkımız kurtuluşu, geçmişte uyguladığı ekonomik poltikalarla dünya kriz yaşarken ülkemizi düzlüğe çıkaran Genel Başkanımız Ali Babacan'da görüyor. Bu da bizim doğru yolda olduğumuzun göstergesi" dedi.

 

 

"ÇARŞININ DA PAZARIN DA TEK GÜNDEMİ EKONOMİ"

 

Demokrası ve Atılım (DEVA) Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, Erzurum Post'a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aylardır Erzurum'u ilçe ilçe, köy köy gezdiklerini anlatan DEVA Partisi İl Başkanı Vahit Bingöl, vatandaşın tek gündeminin ekonomi olduğunu söyledi.

 

Köylünün hayvanına yem, tarlasına tohum alamadığını belirten Bingöl,"Esnafa ise bir dokunup, bin ah işitiyoruz. İnsanlar bitme noktasına gelmiş durumda. Kimi siftah yapamıyor, kimi kredisini ödeyemiyor. DEVA Partisi olarak bu ekonomik krize ve tükenmişliğe, esnafın derdine deva olacağız" dedi. 

 

 

"VATANDAŞ KURTULUŞU ALİ BABACAN'DA GÖRÜYOR"
 
Başkan Bingöl, "Pazarda ne alışveriş yapan memnun, ne de esnaf. Vatandaş 'kurtarın bizi' diye feryat ediyor. Fiyatlar almış başını gitmiş. Vatandaş, önceden kilo ile aldıkları meyve sebzeyi şimdi tane işi alıyor. Kurtuluşu geçmişte uyguladığı ekonomik poltikalarla, ülkeyi dünya kriz yaşarken düzlüğe çıkaran Genel Başkanımız Ali Babacan'da görüyor. Bu da bizim doğru yolda olduğumuzun göstergesi. Vatandaşın derdi ile dertlenirken, kendilerinin teveccüh bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor" diye konuştu.

 

 

"ALİ BABACAN BU ÜLKENİN 30 YILLIK TARİHİNDE DE, TALİHİNDE DE OLACAK"

 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın, ekonomi bilgisi, devlet tecrübesi ve enerjisi ile halka büyük güven verdiğini anlatan Bingöl, "Halkımızın sayın genel başkanımıza çok çiddi teveccühü var. Bakın bunu bir DEVA Partisi mensubu olarak değil, yaklaşık 40 yıldır siyaset dünyasında olan birisi olarak iddialı bir şekilde söylüyorum. Gerek ekonomi alanındaki birikimi, gerek devlet tecrübesi, gençliği ve enerjisi ile Sayın Babacan, bu ülkenin 30 yıllık gelecek tarihinde de, talihinde de hep olacak. Bu halk bu darboğazdan sayın genel başkanımızn liderliğinde, partimizin programları ile  kısa sürede çekip çıkaracağız. Çünkü biz bu memleketin hiçbir ferdi ile aramıza makam ve mevki sınırı koymayacağız" dedi.

 

 

"GECESİNİ GÜNDÜZÜNE KATARAK ÇALIŞAN İNSANLAR VAR"

 

Mevcut iktidarın iyi işlere sahip çıktığnı, kötü giden bir şeyler olduğunda ise suçu hep başkalarına ve dış güçlere attığını anlatan Bingöl, "Hizmet noktasında sürekli bahaneler üreterek ve bahane ile hizmetlerin gelmesini erteleyen bir zihniyeti artık halkımız istemiyor. Gecesini gündüzüne katan, ekibiyle çalışan, hem illerde, hem ilçelerde kurulduğumuz ilk günden itibaren gittiği her sokakta insanların dertlerini dinleyen arkadaşlarımız artık yeter feryatları ile karşı karşıya kalıyor. Biz, bize teveccüh gösteren, bizi seven, bize muhabbet besleyen oy versin veya vermesin herkesin hizmetindeyiz. Partimiz ülkemizi şahlandıracak ve bu düştüğümüz bataklıktan çıkaracaktır. Var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

 

 

"AK PARTİ HÜKÜMETİ BU ÜLKENİN GELECEĞİNİ İPOTEK ALTINA ALIYOR"

 

Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı dövize endeksli mevduat planını da değerlendiren DEVA Partisi İl Başkanı Vahit Bingöl, şu ifadeleri kullandı:

 

"Vatandaşımıza diyorlar ki, 'Sen paranı Türk lirasında tutsan da sanki döviz almışsın gibi kazandıracağız. Türk lirasına aldığın faiz döviz kurundaki artışın altında kalırsa aradaki farkı kapatacağız. Kur ne kadar artarsa artsın, kur farkını ödeyeceğiz.' Bugünkü döviz kurunu düşük gösterirken, ilerideki kur artışının bedelini Hazine’ye ödetecekler. Genel Başkanımız Ali Babacan, ne diyor; 'Hazine, bu kur farkını vatandaşlardan toplanan vergilerle ödeyecek. Bu, ülke ekonomisinin tam bir dolarizasyona götürülmesidir.' Kendi parasını değersiz gören, yabancı para ile güven vermeye çalışan bir yönetim ayakta kalamaz, kalamayacak. Çünkü devletin kasasını, Hazine’yi, kendi vatandaşına dövize endeksli bir biçimde borçlandırmak, bu ülkenin yarınlarını ipotek altına almaktır."

 

 

"70'Lİ, 80'Lİ YILLARA GER DÖNÜYORUZ, HEPSİ SEÇİM HAZIRLIĞI"

 

Hükûmetin uyguladığı politikalarla ülkeyi  70’li, 80’li yıllara geri götürdüğünü söyleyen DEVA Partisi İl Başkanı Bingöl, "Hatırlayın, bir zamanlar 'Dövize Çevrilebilir Mevduat' hesapları vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı bu programda işte odur. Yeniden ambalajlayıp, iyi bir şey gibi halka sunuyorlar.Bu ülke bunu daha öncede denedi. Rahmetli Turgut Özal, bu milleti uyarmıştı. Böyle bir şey , bu milletin geleceğine yazık etmektir. Gelecek nesillerin kaderiyle oynamaktır. Bunların hepsi bir seçim yatırmı. Hükümet, her ne kadar 'erken seçim yok' desede ben çok kısa süre içerisinde yapılacak bir seçim için ön hazırlık olarak görüyorum" dedi.

 


 

"DEVA PARTİSİ ERZURM'DA İLK SEÇİMDEN BİRİNCİ PARTİ OLARAK ÇIKACAK"

 

DEVA Partisi İl Başkanı Bingöl, Erzurum'da siyasi dengelerin değiştiğini de vurgulayarak ülke genelinde olduğu gibi Erzurum'da partisinin oy oranının hızla arttığını söyledi.

 

Bingöl, "Ben, neredeyse 40 yıldan beri siyasetin içindeyim. AK Parti ülke genelinde olduğu gibi Erzurm'da da ciddi anlamda güç kaybediyor. Kötü ekonomik gidiş, Erzurum'da 18 yıldan bu yana kayıtsız şartsız AK Parti'yi destekleyenleri bu partiden uzaklaştırıyor. İddia ediyorum Erzurm'da ilk seçimde birinci parti olacağız. Yaptırdığımız kamuoyu araştırmalarıda bunun ipuçlarını veriyor. AK Parti’nin kalesi olan Erzurum’da vatandaş artık hükümetten umudunu kesmiş. Daha öncede söylemiştim, bir kez daha tekrarlıyorum Ak Parti’nin Erzurum kalesi düşüyor” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.