İlçeler Haber Girişi : 24 Şubat 2022 12:44

DEVA Partili Bingöl: Tortum Şelalesi'nin raporu kamuoyuna açıklanmalıdır

DEVA Partili Bingöl: Tortum Şelalesi'nin raporu kamuoyuna açıklanmalıdır
Özelleştirme sonrası Tortum Şelalesi’nin suyunun kesilmesiyle ortaya çıkan manzara tartışılmaya devam ediyor.

Erzurum Post-Tortum Şelalesi’nin suyunun keslmesi tepkileri de beraberinde getirmişti.  "Şelalemizin yok olup gitmesine elbette müsaade etmeyeceğiz." diyen Erzurum Valisi Okay Memiş'in açıklamalarını değerlendiren  DEVA Partisi İl Başkanı Vahit Bingöl, şunları söyledi:

 

"Sayın Valimizin açıklamalarını önemsiyorum. Bu işin takipçisi olduğu için teşekkür ediyorum. Suç işleyen şirkete gerekli müdahalenin yapılması gerekiyordu. Özel bir ekip oluşturulup şelalede çalışma yapılması güzel bir gelişme.

 

Sayın Vali, suyun bırakılacağını söylemiş. Bunun da takipçisi olacağız. Mart ayı sonu itibari ile suyun tamamının şelaleye bırakılıp bırakılmadığını göreceğiz. Şelale, bu sürede ciddi zararlar gördü. Valiliğin konuya ilişkin hazırlayacağı raporun, kamuoyu ile paylaşılmasını talep ediyoruz. Firmadan verilen zararın tanzim edilmesi şart.

 

Tortum Şelalesi'nde yaşanılanları biz Erzurumlu'ların bilmeye hakkı var. Doğa harikası şelaleye zarar verilmesine kesinlikle müsaade etmeyeceğiz, zarar verenlerden de hesap soracağız.

 

Sanayisi olmayan, ekonomisi tarım, hayvancılık ve turizme dayanan bir şehrin tarihi ve kültürel mirasının yok edilmesi aynı zamanda ekonomiye de vurulmuş bir darbedir. Bu sebeple Tortum Şelalesi’nin yok edilmesi demek şehrin turizm damarlarından birinin kesilmesi anlamına gelir."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.