Siyaset Haber Girişi : 14 Ekim 2022 19:07

DEVA Partililer sansür yasasına karşı yürüdü: Baskıyla yasaklarla bir yere varılmaz!

DEVA Partililer sansür yasasına karşı yürüdü: Baskıyla yasaklarla bir yere varılmaz!
DEVA Partisi Erzurum’da sansür yasasına karşı yürüdü. İl Başkanı Vahit Bingöl, “Erzurumlu her zaman baskıya karşı omurgalı dik duruşunu göstermiştir. Baskıyla yasaklarla bir yere varılmaz. Korkunun ecele faydası yok. Mevcut iktidar gidici” diye konuştu.

Erzurum Post-Orhan Bozkut'un haberi-DEVA Partisi’ne Erzurum’da düzenleyeceği miting öncesi  duyuru yapmak için yeterince bilboard verilmediği iddia edildi.

 

Erzurum İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Emin Ekmen ile Sanem Oktar duruma tepki gösterdi. Erzurum İl Başkanı Başkanı Vahit Bingöl ise  günlerdir sokak sokak, köy köy gezerek vatandaşları bire bir mitinge davet ettiklerini belirtti.

 

 

“KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK MEVCUT İKTİDAR GİDİCİ”

 

İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında önce İl Başkanı Vahit Bingöl, 15 Ekim'de (Yarın) yapılacak olan Erzurum mitingi öncesi parti çalışmalarını ve bu esnada karşılaştıkları sorunları dile getirdi. Bingöl, Ali Babacan'a halk tarafından "Yusuf yüzlü insan" benzetilmesi yapıldığını belirterek, "Parti  broşürünü dağıtırken, yaşlı bir bayanın broşürü alarak, Erzurum tabiriyle (uy kurban olim sene Yusuf yüzlüm) diyerek öptüğünü anlattı. Bingöl; “Ben de bu ifadeyi buradan aktarıyorum. Genel Başkanımız Ali Babacan, kişiliği, dürüstlüğü ile bu sıfatla da anılacak" dedi.

 

 

Erzurumluların, yağmur da, kar da olsa yarınki mitinge katılabileceklerini vurgulayan Bingöl, şunları söyledi:  "Ben bu memleketi biliyorum. Erzurumlu'nun hiçbir zaman vicdanına baskı gelmez. Erzurumlu her zaman baskıya karşı omurgalı dik duruşunu göstermiştir. Baskıyla yasaklarla bir yere varılmaz. Korkunun ecele faydası yok. Mevcut iktidar gidici, Deva Partisi gelici." 

 

 

“DÜN MECLİSTEN ÇIKAN YASANIN NETİCESİNİ YAŞIYORUZ”

 

DEVA Partisi Kurumsal İletişim ve Tanıtım’dan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sanem Oktar ise partilerinin Erzurum'da düzenleyeceklekleri miting için tanıtım alanı bulamadıklarını anlattı.

Oktar; “Erzurum’un yaklaşık 800 bin nüfusu var ve ilçeleri birbirinden çok uzak. Bir duyuru yapmak için çeşitli reklam alanlarını kullanmak durumundasınız. Erzurum’da toplam 700 bilboard  var,  bin 500 raket ver ve 200 adette reklam alanı olan direk var. Biz bir ay önceden talepte bulunmuşuz.  Böyle bir şekilde yapacağınız iletişimin duyulması için  en az  200-30  alana ihtiyacınız var. Ancask bize 5 adet alan verildi.  İşte dün meclisten çıkan yasanın neticesini yaşıyoruz. Yani siz görmüyorsanız, siz bilmiyorsanız,  ortalıkta böyle bir şey yoktur. Ancak gerçeklerin kötü bir huyu vardır açığa çıkarlar” dedi.

 

 

“DEVA PARTİLİLERİ TAŞIRSANIZ MİLLİ EĞİTİMDEN İŞ ALAMASINIZ”

 

DEVA Partisi  Halka İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Erkmen ise, ilçelerden mitinge gelmek isteyen partilileri taşımak için araç kiralamak istediklerini ancak baskılarla bu araçları kiralayamadıklarını söyledi.

 

Erkmen, “Birilerinin baskısıyla insanlar bu ekonomik koşullar içerisinde DEVA Partisi’nin kiralama işinden elde edecekleri kazançlarından vazgeçiyorlar.  Birileri, ‘siz okullara, Milli Eğitime taşıma yapıyorsunuz. DEVA Partilileri taşırsanız iş alamasınız’ gibi baskılar yapmış. Olsun bu durumlar teşkilatlarımızı, bizi daha çok kamçılıyor. Miting meydanının tahsisinde bir sorun yaşamadık.  Bu anlamda vali beye teşekkür ederiz“ diye konuştu.

 

 

DEVA Partilire, basın toplantısı sonrası Cumhuriyet Caddesi’nde sesiz yürüyüş yaparak, hem TBMM’de dün kabul edilen ‘Sansür Yasası’nı protesto hem de bire bir vatandaşlara broşür dağıtarak mitinglerine davet ettiler.

 

 

BABACAN: BİZE YER VERMEMELERİ SEBEBİYLE SİZE BU MESAJLA ULAŞIYORUM

 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da Erzurumlulara gönderdiği kısa mesaj yoluyla duyuru yaptı. Babacan mesajında “Değerli Erzurumlu Hemşerim, Miting duyurularımız için reklam panolarında bize yer vermemeleri sebebiyle size bu mesajla ulaşıyorum. Milletimizin ve Dadaşların vicdanını, iradesini hiçbir güç engelleyemez! Sizleri 15 Ekim Cumartesi (yarın) saat 13.00’te İstasyon meydanındaki mitingimize bekliyorum” ifadesini kullandı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Bülent GENÇ 14 Ekim 2022 19:45

    Ne kadar engel olmak isteselerde DEVA damlaları sel olup akacak inşallah bu hareket özgürlük dayanışma, ekonomik kalkınma demokrasi hareketidir. Engelleyemeyecekler.