Eğitim Haber Girişi : 24 Kasım 2022 11:47

DEVA Partisi İl Bakanı Bingöl’den öğretmenler günü mesajı

DEVA Partisi İl Bakanı Bingöl’den öğretmenler günü mesajı
DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı A. Vahit Bingöl, amacı insan yetiştirmek olan öğretmenliğin dünyadaki en onurlu mesleklerin başında geldiğini söyledi.

Erzurum Post-Millet Mektepleri’nin açıldığı ve Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ e Başöğretmenlik unvanının verildiği 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir açıklama yapan Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Erzurum İl Başkanı A. Vahit Bingöl, amacı insan yetiştirmek olan öğretmenliğin dünyadaki en onurlu mesleklerin başında geldiğini söyledi.

 

Öğretmenliğin emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın bir meslek olduğuna dikkat çeken İl Başkanı A. Vahit Bingöl, “İnsanlığa doğruyu, güzeli ve iyiyi öğreten, ilim ve irfanı kuşaktan kuşağa aktaran öğretmenler, dünyanın her yerinde çok kutsal bir vazifeyi icra etmektedirler. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal, ‘Yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin becerinizin ve fedakarlığınızın derecesiyle orantılı olacaktır.

 

Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli muhafızlar ister. Yeni nesli, bu özellik ve yetenekte yetiştirmek sizin elinizdedir.’ diyerek görev ve sorumluluğunuzun ehemmiyetine vurgu yapmıştır. İnancımızın ilk emri, insanlığın içinde bulunduğu cehaletin sona erdirilmesi için “Oku” olmuştur. Bu anlamda Hz. Ali “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum ” diyerek ilim ve irfana verdiği önemi belirtmiştir. Tarih boyunca ecdadımız, ilim-irfan ehli âlimlerimizin yeryüzüne miras bıraktığı buluşlarla anılmış, zamanın en ünlü kütüphanelerini âlimlerimizin kıymetli eserleri doldurmuştur. Ülkemizin her köşesinde çok zor şartlarda ilim ve irfanı, doğruyu ve güzeli, evrensel değerlerle birlikte maneviyatımızı, vatan ve millet aşkını yavrularımıza aşılamak için azim ve kararlılıkla görev yapan bütün öğretmenlerimizi ve eğitim idarecilerimizi en kalbi duygularımla selamlıyorum.” dedi.

 

Öğretmenin eğitim ve öğretimin temel öğesi, asıl sahibi olduğunu hatırlatan Bingöl, öğretmenlerin yüklendiği misyon gereği zor bir mesleği icra ettiklerine dikkat çekti.

 

Öğretmenliğin bir uzmanlık mesleği olduğunu söyleyen Bingöl, eğitime yapılacak en iyi yatırımın iyi öğretmen yetiştirmek ve öğretmenlerin imkanları ile içinde bulundukları şartları iyileştirmekle olacağını savundu. Bingöl, öğretmenlik mesleğinin yenilikçilik/değişimcilik, bütünleştiricilik ve gelişimcilik temelleri üzerinde yapılandırılması gerektiğini söyleyerek sözlerini şöyle tamamladı:

 

“Bu duygu ve düşüncelerle; başta Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimizi, eğitim şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, ülkemizin ve milletimizin geleceğini emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin ‘Öğretmenler Günü’nü kalbi duygularımla kutlayarak, aileleriyle birlikte sağlıklı, huzurlu ve başarılı, hayırlı ömürler diliyorum.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.